nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
19°

La modificació de la Llei autonòmica permetrà la regulació dels habitatges turístics a Palma

El carrer de Soler del barri de Santa Catalina de Palma.

El tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, ha mostrat la preocupació pels habitatges de lloguer turístic al centre de Palma i ha explicat que el consistori no pot regular-los «fins que no es modifiqui la llei autonòmica pendent per part de la Conselleria de Turisme».

Falta d'oferta per a residents

Noguera ha explicat que, segons les dades del Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU), hi ha entre 3.500 i 4.000 habitatges de lloguer turístic i que en l'actualitat al centre hi ha «una falta d'oferta» per a residents. «En barris com a Santa Catalina o el centre, el resident té moltes dificultats per viure-hi», ha afegit.

En aquest sentit, Noguera ha recalcat que si bé a Son Gotleu és el barri on es produeixen més desnonaments per hipoteques, a la zona centre i Santa Catalina és on se'n produeixen més per impagaments del lloguer.

Criteris específics per al lloguer turístic

Noguera ha recordat que les competències d'habitatge estan en mans de la Comunitat autònoma fins que la normativa canviï, però que per al lloguer turístic haurien de tenir-se  en compte criteris com «si el propietari hi habita». En cas negatiu, «hauria de comprovar-se el tema amb la comunitat de propietaris». En cas contrari, s'hauria d'aplicar la normativa d'apartament turístic.

L'Ajuntament de Palma també assegura que estudia «la problemàtica amb els pisos buits durant més d'un any», però en aquest cas també «espera a la modificació de la normativa autonòmica».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Un de tants, fa mes de 4 anys

Pensau en els residents
Als plurifamiliars permetre aquest desgavell és una bomba de rellotgeria
Quin model de ciutat té Més per Mallorca que consent aquesta situació insostenible sense fer-hi res?

Valoració:-1menosmas
Per SEMPRE A L'ESPERA, fa mes de 4 anys

Sempre hi han excuses per procrastrinar l'aplicació de les ordenances, concretament pel que fa al control del renou al centre de Palma, i més a barris com Sa Llotja, que ha sigut condemnada com a "guetto" d'oci i turisme de quantitat en detriment dels pocs residents que encara aguantem (no sé fins quan). Aplicació d'una normativa que reguli els aparthotels JA! Que ja estem tips d'aguantar a carrers com Apuntadors, Jaume Ferrer i d'altres la "purria" de turistes adolescents descontrolats que no saben beure i només emprenyen amb renou i brutor el veïnat. Recolçat, com no, per alguns restaurants sense llicència, ni respecte a seguir les ordenances pel que fa a ocupació del lloc públic per terrasses (ex. Plaça de Sa Llotja).

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris