cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

La majoria de mallorquins mengen pa amb oli, almenys, un pic a la setmana

El 76% dels mallorquins mengen pa amb oli almenys una vegada a la setmana, segons un estudi desenvolupat per l'Institut de Qualitat Alimentària (IQUA) amb la col·laboració d'El Corte Inglés i Oli de Mallorca.

L'estudi, realitzat amb una mostra de gairebé 400 consumidors, constata que fins a un 59,6% dels mallorquins d'adopció enquestats inclouen el pa amb oli en la seva dieta setmanalment.

En aquesta línia, mentre que la majoria dels mallorquins consumeixen pa amb oli una vegada per setmana, el 20,9 per cent ho fa diverses vegades al mes i menys de l'1% afirma prendre-ho solament una vegada a l'any.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Es suis, fa mes de 4 anys

Gracies a tots dos per ses explicacions. Jo havia pensat que pa amb tomaquet o pa amb oli era lo mateix amb noms diferents. De fet sempre que he menjat pa amb oli hi he fregat tomariga.

Valoració:0menosmas
Per Sagi, fa mes de 4 anys

@Tomeu:No és que em molestin els negatius,però no entenia el motiu.Tens raó, no ho expresat prou bé.

Valoració:1menosmas
Per Tomeu, fa mes de 4 anys

@Sagi

A la -com passa a moltes illes- lingüísticament conservadora Mallorca, es deu haver donat per suposat l'ingredient americà de l'Edat Moderna sense haver hagut de canviar el nom bàsic i antiquíssim de "pa amb oli".


Per tant, per a no tenir tants de negatius, el teu comentari hauria d'haver estat així:

"Al Principat, no és el mateix pa amb oli que pa amb tomàquet."

Valoració:1menosmas
Per Sagi, fa mes de 4 anys

He quedat sorprés amb els punt negatius al meu comentari de que no és igual pa amb oli que pa amb tomàquet.El pa amb oli és això pa amb un raig d´oli i sal o sucre,que menjavem normalment amb xocolata.I el pa amb tomàqiet doncs això pa de pagès sucat normalment amb tomacons sal i oli.Es menajava sobretot per berenar (bereneta)amb pernil,llonganisssa,o arenjades.Ara es fa amb qualsevol pa,es menja a qualsevol hora i amb qualsevol cosa.

Valoració:0menosmas
Per remei casolá, fa mes de 4 anys

Si així i tot no en trobes, agafa dos totxos i totxa´t les teves. Igual no son mallorquines, peró passarás un guster.

Valoració:2menosmas
Per ., fa mes de 4 anys

En vénen fins i tot a Mercamonya.

Valoració:1menosmas
Per olier, fa mes de 4 anys

A la Meseta.

Valoració:2menosmas
Per deman, fa mes de 4 anys

¿Donde puedo comprar olives trencades mallorquines?

Valoració:0menosmas
Per Nyam, nyam, fa mes de 4 anys

A Madrid també mengen aquesta mena de salsa de tomàtiga crúa per damunt el pa. Li diuen "Andalussa".

Valoració:0menosmas
Per Tià, fa mes de 4 anys


L'única diferència entre el nostre pa amb oli i el pa amb tomàquet barceloní és el pa, que no sol esser com el mallorquí, sinó pot esser del tipus baguette, i el fet que, per fer el pa amb tomàquet, freguen la tomàtiga per les dues cares de la llesca.

El cuixot, el formatge, les anxoves, etc, qe avui dia compareixen dins el nostre pa amb oli, són un afegitó modern. Un temps, quan la gent no era tan rica com ara, era pa, tomàtiga (de penjar o de ramellet), sal, oli. I pus.

Una vegada, essent a Almeria, vaig veure que a un bar oferien "el auténtico "pantumaca"". La tomàtiga era triturada, de pot, i l'escampaven per damunt la llesca. Feia vomitera.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris