algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
14°

De demanar un exèrcit català, a reservista de l'exèrcit espanyol

15366

El cap de la Policia Local de Palma, Josep Palouzié, va defensar en un article publicat la tardor de 1994 a la revista 'Debat Nacionalista', la figura descentralitzada de la policia autonòmica i la potenciació de les forces de seguretat locals. En aquest sentit, parlava de Catalunya com a figura de 'quasi Estat' i deia que era necessari «construir (...) un model de seguretat més modern i adaptat a la nostra realitat nacional», una possibilitat que al seu entendre, s'havia «perdut».

Palouzié renegava aleshores de les figures de seguretat de l'Estat espanyol: «Jo, com molts d'altres agents de policia que proveníem del món de l'esquerra i de la lluita per les llibertats públiques, vaig creure en la necessitat de treballar per la construcció d'un nou sistema de seguretat, modern, democràtic i arrelat en la nostra societat. A aquest contingent de joves que entràvem en aquesta professió mai no se'ns va ocórrer formar part dels Cossos de Seguretat de l'Estat, i per una simple raó: aquest era el model a superar».

Palouzié també era partidari de que Catalunya pogués tenir un cos militar propi.

Això era fa una partida d'anys. Ara Palouzié ha canviat és tinent d'infanteria de marina a la reserva. També exerceix de secretari de l'Associació de Reservistes Voluntaris Catalans i es pronuncia contra el «separatisme» i a favor de la recuperació del servei militar.


COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris