cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

Josep Palouzié ja exerceix de cap de la policia de Palma

29-06-2016

L'intendent Josep Palouzié i Vizcaya va signar aquest dilluns al migdia el seu nomenament oficial com a cap de la Policia Local de Palma i a l'horabaixa va prendre possessió del càrrec en un acte al castell de Sant Carles de la ciutat. En el seu discurs, Palouzié va explicar a la plantilla que ell assumeix el càrrec amb una premissa clara: el treball. «No tinc receptes bàsiques, però si una fórmula bàsica, que és el treball i més treball», va exposar Palouzié, que va fer una aposta clara per la policia de proximitat, el servei que el batle, José Hila, considera també prioritari. Palouzié va afirmar que compta amb tots i cadascun dels agents que formen la plantilla, i en relació amb els encausats judicialment en l'afer de corrupció es va mostrar partidari d'esperar la conclusió del sumari per veure qui acaba imputat i, mentrestant, tenir la presumpció d'innocència en el punt de mira.

El protocol dels actes perquè l'excap de la Policia Municipall de Girona es presentàs públicament davant la premsa al matí va tenir un retard perquè es va haver d'esperar que arribàs de Girona la certificació que acredita que Palouzié està en possessió del nivell de català exigit. Un cop solucionat el problema 'tècnic', l'acte de presa de possessió es va fer segons la programació prevista.

El sindicat CSIF es va encarregar de posar la nota discordant davant del nou nomenament difonent un comunicat on exposen que Palouzié, que és intendent, no té la categoria exigida per assumir el càrrec de cap de Policia Local a les Balears, on les categories policials són diferents que a Catalunya. A les Balears, un intendent equival a un superintendent de Catalunya, un comissari a un intendent major i un major a un intendent de Catalunya, segons exposen els sindicalistes. A Catalunya, la llei exigeix que el màxim responsable d'un cos policial tengui la categoria mínima d'inspector, però la gran majoria de policies no compleixen aquest requisit. El que exigia el decret de l'Ajuntament de Palma per al nou cap de la policia era ser funcionari del grup A 1, requisit que Palouzié compleix.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Colobra, fa mes de 3 anys

Amb tanta patena pareix un russot!
El Rei Víctor Manuel de Italia ja ho deia molt bé:
- Un xigarret i una medalla, no es neguen a ningú.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris