cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Truyol: «El nou sistema de recollida de trastos és més útil, però fa falta corregir algunes deficiències»

28-06-2016

Ara que es compleixen sis mesos des que es va implantar el del nou sistema de recollida de trastos a Palma, la presidenta d'Emaya, Neus Truyol, fa balanç i una valoració «positiva» del seu funcionament. Truyol recorda que, en relació a l'any passat, s'ha incrementat el nombre de residus que es recullen: «Això és senyal que el sistema és més útil per a la gent».

Truyol reconeix, però, que encara hi ha «algunes deficiències» que s'han de corregir i destaca com a punt dèbil la conscienciació ciutadana: «Molts de veïnats de Palma encara no coneixen el nou sistema i d'altres no saben quin dia i hora toca la recollida al seu barri». Per a resoldre aquest entrebanc, Emaya ha posat en marxa aquestes setmanes una intensa campanya als mitjans de comunicació i a les xarxes socials.

Un telèfon, una 'app' i un email per contactar amb Emaya

La campanya recorda que existeix un telèfon (971 724 000), un email (emaya@emaya.es) i una 'app' per a iOS i una per a Android per a la gestió d'incidències. I és que, des d'Emaya, fan una crida a la implicació de tothom, no només «fent un bon ús del servei», sinó també «notificant qualsevol incidència».

La també regidora d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal explica que la via directa amb Emaya existeix «per si els ciutadans troben un contenidor romput, trastos al carrer quan no toca, per si tenen una avaria d'aigua o per si volen saber com reciclar», entre d'altres.

Els punts verds dupliquen la recollida

En el cas dels punts verds, s'ha duplicat la quantitat de residus recollits. En aquest sentit, Truyol destaca que si es donen opcions sostenibles, «la gent els utilitza».

«Sabem que per tenir Palma neta és necessària la implicació de tothom», assegura la regidora, qui reclama la implicació de «tota la societat».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 3 anys

¿I no seria millor que EMAYA seleccionàs les endèries nocives i contaminants i les dugués a PUNTS VERDS?

Valoració:5menosmas
Per Biodramina, fa mes de 3 anys

La mierda que abunda en las calles de Palma no es algo nuevo.
Todos los ayuntamientos, del color que fueran, se han pasado por el forro de los cojones la limpieza de las calles, sobre todo de los barrios más periféricos, y las sanciones a los cerdos que dejan cagar a sus perritos en mitad de la acera.
Y ahora, gracias al ayuntamiento progresista, esta mierda se ve adornada con trastos de lo más variopinto, configurando un paisaje realmente estimulante durante dias y dias.

Valoració:0menosmas
Per Biodramina, fa mes de 3 anys

@BAH!

Sabes cuánto personal de limpieza se podría contratar con los dos nuevos sueldos directivos a dedo que se acaba de sacar de la manga el Govern para IB3?.

Valoració:1menosmas
Per BAH!, fa mes de 3 anys

El que és una brutor és el personal d' EMAYA. Personal col.locat a dit pel PP i per UM i que fa el que li dóna la gana, cobrant dels doblers públics i sous més potents que el personal qualificat i titulat superior funcionari. Fins que no s'els posi al seu lloc, tot anirà mallament i la culpa és dels xanxulls de la dreta.

Valoració:4menosmas
Per arruix, fa mes de 3 anys

Del sistema anterior, solo tengo alabanzas ya que funcionaba de maravilla, ¿cómo se las arreglan las personas mayores que por si solas no tienen posibilidad de bajar los cuatro trastos en desuso que les sobran?. Palma da asco. Yo he visto, colchones, televisores, somiers etc. etc. durante semanas y semanas.

Esta de la foto, es una indocumentada que está ahí por haberse metido en un partido politico que llegó añ poder de pura chiripa.

Esta de las foto, además de incompetente presenta tics que parecen de otros tiempos.

Valoració:0menosmas
Per Enric, fa mes de 3 anys

Aquest sistema és una brutor. Però com que aquest diari és l'òrgan intern del PSM (bé, de l'ex-PSM perquè això és cosa de MÉS i aquesta és de la vessant ecocomunista) ningú pot criticar MÉS de lo mateix. Però això és una brutor.

Cal tornar al sistema antic!

Valoració:-1menosmas
Per M, fa mes de 3 anys

Ide veres creus que passen , o només ho diuen damunt el papers?
Na Neus Truyol pot manar una cosa, peròque els d' EMAYA la creguin ja me pareix més difícil. Ho provaré.

Valoració:6menosmas
Per Mateu de Cal Dimoni, fa mes de 3 anys

En la meva opinió, hi ha un interés de part d'un sector que per ràbia no vol que funcioni. No dic que sigui "organitzat" o si...però hi ha tot un seguit de ciutadans que bocotejen el nou sistema. Que és tan vàlid com els altres. Només se n'ha de complir unes normes bàsiques.

Valoració:5menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 3 anys

El problema més gran, és que la gent és molt incivilitzada. I no és que no sàpiguen quin dia passen pel seu barri a recollir els trastos, és que no els interessa, ni poc ni gens. Ho treuen qualsevol dia a qualsevol hora i ja m'encalçaran.

Valoració:13menosmas
Per Tomeu, fa mes de 3 anys

A Per M. És un sistema més eficient aquest i més còmode per a la gent.
D'altra banda la gent que no pot carregar els trastos pot telefonar a EMAYA i els ho aniran a cercar.
No valen aquestes excuses.
Enhorabona Neus i tot el personal d'EMAYA per la feina que feis.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris