nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

Després de cinc mesos, el cas Noos queda vist per a sentència

23-06-2016

«Complits tots els tràmits legals prevists per la Llei d'Enjudiciament Criminal, declar conclòs el judici i vist per a sentència». Així ha posat fi la magistrada Samantha Romero al judici que durant més de sis mesos ha posat la lupa sobre el presumpte desviament de més de sis milions d'euros públics a través de l'Institut Nóos, i que per primera vegada ha assegut en la banqueta a un membre de la Família Real, la Infanta Cristina, sota una petició de vuit anys de presó com a cooperadora necessària de dos delictes fiscals.


A les 12.59 hores d'aquest dimecres, la presidenta del tribunal ha donat per conclosa la vista oral, immediatament després que cap dels acusats hagi fet ús del dret a l'última paraula, «res a dir», ha dit, si escau, la Infanta Cristina.
Des que el passat 11 de gener arrencàs el judici, a més dels 17 acusats de la causa han comparegut més de 300 testimonis i nombrosos pèrits l'interrogatori dels quals ha anat dirigit a esclarir el suposat desviament de 6,2 milions d'euros de Balears, Madrid i la Comunitat Valenciana a través dels diferents esdeveniments organitzats per l'Institut Nóos, i el cost del qual va ser notablement inferior als fons abonats per les Administracions.
Fins a sis acusacions han estat personades en el judici: la Fiscalia Anticorrupció, l'Advocacia de l'Estat, la de la Comunitat Autònoma balear, el sindicat Manos Límpias i el PSPV de l'Ajuntament de València són les cinc acusacions que demanen accions penals, mentre que l'Advocacia de la Generalitat Valenciana únicament ha exercitat accions civils davant els presumptes perjudicis causats a les seves arques públiques.


L'única acusació que veu indicis delictius contra la Infanta és Manos Límpias, que sol·licita vuit anys de presó per a ella en considerar-la cooperadora necessària dels dos delictes fiscals en què hauria incorregut el seu marit en els anys 2007 i 2008.


La vista oral ha generat a més una massiva expectació mediàtica: fins a 590 periodistes, tècnics i gràfics així com 84 mitjans de comunicació d'àmbit estatal i internacional han arribat a acreditar-se per donar cobertura al macrojudici, que s'ha celebrat a la seu de l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP), situada al Polígon Són Rossinyol de Palma.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Què diuen aquestes cares?, fa mes de 3 anys

Mirau, no riuen gens...

Varen fer l´agost i ara n´hauran de fer un altre més dur.

Valoració:1menosmas
Per Puig Major, fa mes de 3 anys

I que siguin presons per anar a dormir, però de dia que facin net garrigues per guanyar-se el menjar i l´allotjament. I sobre tot, que tornin tot el que s´en han duit.

Valoració:3menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 3 anys

Jo votaré aquell que me garantitzi que fera les presons més grans per ficar-hi tots els xorissos del PP del PSOE, els Pujol incluids,sense manias, que jo per guanyar 1.000 € he agut de suar, i aquets bergants de la Elite PPolítica agafen milions i cents de mils dels doblers publics,i que nosaltres suam, aixó si, abans han de tornar lo que han robat tots aquets anys, ni arreglos,ni cambalaxes.
Jaume Matas a Alcalá Meco t'esperan

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris