cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Manifestació per al Dia Mundial de les Persones Refugiades

20-06-2016

Aquest dilluns se celebra el dia Mundial de les Persones refugiades. Per retre homenatge a aquelles persones que sofreixen aquesta situació, se celebren esdeveniments tant aquí, a Mallorca com, en l'àmbit estatal i internacional.

Aquest mateix dilluns a partir de les 20.00 hores, es durà a terme una manifestació en solidaritat amb les persones refugiades amb la qual es reclamarà la retirada del suport d'Espanya a l'acord de la Unió Europea amb Turquia.
L'acte, que ha estat convocat per la Plataforma SOS Refugiats, partirà a les 20.00 hores de la Rambla i finalitzarà davant la Delegació del Govern.

Sota el lema 'Manifesta't contra la indignitat', SOS Refugiats demana la participació dels ciutadans en aquesta mobilització, que també es farà a la resta de l'Estat, amb l'objectiu d'exigir el compliment dels drets humans en el tracte de les persones migrants i refugiades.

Per això, reclama a la UE i als seus estats un canvi en l'enfocament de les polítiques de migració i asil, el compliment de la legalitat europea i internacional, així com l'obertura de vies legals i segures perquè les persones refugiades no hagin d'arriscar les seves vides en perilloses rutes.

Així mateix, SOS Refugiats exigeix al Govern central la retirada del seu suport a l'acord de la Unió Europea i Turquia, per ser il·legal i mercantilitzar amb la vida de les persones refugiades, l'agilització de la seva acollida i el respecte dels drets humans a les fronteres, de manera especial a Ceuta, Melilla i Canàries.

D'altra banda, l'Associació d'Amics del Poble Saharauí de les Illes ha organitzat una conferència sota el títol 'Saharauís: els nostres refugiats' que tindrà lloc a les 18.30 hores al Col·legi d'Advocats de les Illes Balears. Participaran a l'acte Hassanna Aalia, jove refugiat sahrauí i activista pels drets humans, l'advocat Javier Canivell, responsable de l' equip jurídic de la Comissió Espanyola d'Ajuda al refugiat (CEAR) a Euskadi. I Catalina Rosselló, presidenta de l'Associació d'Amics del Poble Saharauï de les Illes Balears.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris