cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Cort: «La demolició de la casa de Manuel de Falla és una mala notícia»

Noguera ha informat que «l'Ajuntament de Palma no ha tingut cap opció per evitar l'enderrocament perquè no han existit els informes pertinents per a la catalogació».

14-06-2016Arxiu UH/M. À. Cañellas

El tinent d'alcalde de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, ha assegurat que «l'enderrocament de la casa on va residir Manuel de Falla no és una bona notícia, però les autoritats han informat desfavorablement a la protecció de l'immoble».

Noguera ha explicat que «a petició d'ARCA, el cas va ser elevat a la Comissió de Centre Històric de l'Ajuntament de Palma, així com al Consell de Mallorca, i en tots els casos les conclusions dels tècnics van ser desfavorables a la protecció i favorables a la demolició».

D'aquesta manera, Noguera ha informat que «l'Ajuntament de Palma no ha tingut cap opció per evitar l'enderrocament perquè no han existit els informes pertinents per a la catalogació».

Revisió del Catàleg d'edificis protegits

El tinent de batlle ha assegurat que «cal anar més enllà d'aquest cas en concret, perquè si no revisem el Catàleg d'edificis protegits, es poden seguir produint exemples com aquest». En aquest sentit, Noguera ha comunicat que «Urbanisme és conscient d'aquesta gravetat i urgència i per això ja treballem des de fa més de nou mesos amb la revisió, actualització i ampliació del catàleg». Així, ha afegit que la previsió és que sigui presentat en el termini més curt de temps i ha recordat que «el catàleg no es toca des de 1998».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Criteris, fa mes de 3 anys

I per què s'havia de salvar? Per que hi va viure en Falla? O tenia res més especial? Hem de salvar totes ses cases on hi ha viscut algú un poc conegut?

Valoració:4menosmas
Per Nyac-nyac, fa mes de 3 anys

La casa ara guapa, però no tenia res d'especial. Que Falla hi visquès una mesos no és cap raó per conservar-la. ARCA desbarra contínuament d' un temps ençà.

Valoració:6menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 3 anys

Millor conservar pocs edificis que voler ampliar el catalog.

No servirà de res, ja que dins 30 anys, una altra generació esbucarà tot lo que se ha construit mal durant 1960-1990.

Valoració:3menosmas
Per Enric, fa mes de 3 anys


Gamarús! Idò fes-hi alguna cosa. Igual que el PP, ells el pont del tren, vosaltres això...

Ja no sabem a qui hem de votar !

Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris