nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

El GOB denuncia l'impacte social i ambiental dels 'megacreuers'

13-06-2016
El GOB denuncia l'impacte ambiental dels 'megacreuers'. L'entitat ha volgut ressaltar la saturació de Palma i la conversió de la ciutat en una ciutat-escenari, així com «la contaminació de l'aire, el consum d'aigua i la producció de residus que generen les més de 8.000 persones que pot arribar a transportar un 'megacreuer'».
 
I tot plegat, ho fa «davant el discurs triomfalista de les administracions ressaltant l'important impacte econòmic dels creuers a Ciutat».
 
Cal recordar que aquest dilluns fa escala a Palma l'Harmony of The Seas, el creuer més gran del món -que en fa cinc del famós Titanic.
 
Paguen la pena, econòmicament parlant?
 
L’arribada de megacreuers marítims es ven com una activitat turística a l'alça però, segons el GOB tenen, en realitat, un escàs impacte econòmic als ports d’acollida.
 
S'ha de tenir en compte que els creuers són propietat de societats arrelades en paradisos fiscals i amb bandera de conveniència, com passa també amb els petrolers com ara el Prestige. La Commonwealth, és a dir Gran Bretanya, domina aquest sector. El resultat és que els creuers són una mena de paradisos fiscals i laborals, tal com ha denunciat la IFT, Federació Internacional dels Treballadors del Transport

Aquests vaixells tenen una capacitat que varia entre 2 mil i 4 mil places i poden arribar a les 7.000. L'estada mitjana d'aquestes ciutats flotants és només de 1,49 dies.
 
El model turístic dels creuers sol ser de servei tot inclòs. Els creueristes es gasten a les illes Balears de mitjana uns 55,52 euros al dia.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Saben?, fa mes de 3 anys

Toca webs. Però a Ciudadanos encara els pareix poc i volen que el turisme sigui una qüestió d´estat, per aixi poder-se´n dur els doblers fresquets, recent collits a la capital. I amb aquesta mesura els "gatos" se convertirien en la comunitat que ho aportaria tot, ja que sumant l´IRPF dels jubilats, funcionaris, militars i empleats d empreses centralitzades allà i repartits per tot el país, més els guanys del turisme d´altres regions serien "Los más mejores"
I segurament hi deu haver gonelles als que aquesta mesura, els deu parèixer preciosa i justíssima

Valoració:3menosmas
Per toca webs, fa mes de 3 anys

A Madrid no ni atracara cap may em pero els dobles que paga per atraca en el port de palma si que les sen duran a madrid ja que el ports i els areopors son competensia de el estat

Valoració:3menosmas
Per Eugeni, fa mes de 3 anys

Si, l'impacte social és evident. Els creueistes feien cucaveles per Jaume III i s'han acabat tots els gelats de sa Plaça Major. No en deixeu venir cap més.

Valoració:1menosmas
Per Me conformo, fa mes de 3 anys

I això rodant per enmig.de La Mancha, seria un poc absurd.

Valoració:5menosmas
Per Me conformo, fa mes de 3 anys

La única part positiva d'aquests monstres flotants, és que feim enveja a Madrid i tota la Meseta, que s'en moren de ganes de tenir creuers que els visitin, però mentre no en inventin un amb rodes els tocarà "ajo y agua" com diuen ells.

Valoració:6menosmas
Per Pitágoras, fa mes de 3 anys

I Donya Hipotenusa guanya molt venent souvenirs als caps quadrats del catetos que venen.

Valoració:0menosmas
Per Arquimedes, fa mes de 3 anys

Amb tant de pes l´aigua del Mediterrani sortirà per defora i haurem de fregar els bassiots.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris