cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
18°

Detingut el propietari de dues cafeteries a Palma per explotació laboral

Moments de l'actuació policial per explotació laboral a Palma el mes de desembre de 2015

09-06-2016Arxiu UH/ A. Sepúlveda

La Policia Espanyola ha detingut al propietari de diverses cafeteries a Palma per un delicte contra els drets dels treballadors.

En concret, la recerca es va iniciar arran d'una informació obtinguda de forma anònima en la qual es denunciava una sèrie d'abusos del propietari d'aquestes cafeteries en referència als drets de les persones contractades.

Jornada laboral i dies de descans

Anteriors treballadors han corroborat les primeres informacions: tots coincideixen en el fet que la contractació era inferior al nombre real d'hores treballades, sent en molts casos el doble el nombre d'hores treballades i no retribuïdes.

En alguns casos no es gaudia de dia de descans setmanal en considerar l'empresari que estava inclòs en nòmina i mai es cobraven ni es gaudien vacances retribuïdes.

Anteriors denúncies

D'altra banda, es va arribar a simular en algun cas que s'havien concedit aquestes vacances quan realment s'havia donat de baixa per part de l'empresari al treballador en la Seguretat Social, sent denunciat ja anteriorment per aquests fets davant el Jutjat social corresponent i condemnat a indemnitzar econòmicament al treballador.

En alguns casos, s'ha denunciat també tracte de menyspreu i agressions verbals per part de l'empresari; els treballadors coincideixen que suportaven tals condicions per la necessitat econòmica i la mancança d'altres mitjans de vida per subsistir.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Manuel Montaner, fa mes de 3 anys

Per cert, les dues cafeteries són: CAN SITO (Carrer Francesc Suau) i CAN SITO 2 (Carrer Son Cotoneret).

Valoració:2menosmas
Per Manuel Montaner, fa mes de 3 anys

La noticia a comentar quina és? la llengua o l´EXPLOTACIÓ LABORAL?

Valoració:-2menosmas
Per Tomppa, fa mes de 3 anys

Feixistes accepten dues coses, que preus siguin baixos i que els cambrers no saben ni calen saber a parlar en català. Tothom qui compra de qualsevol local que té preus massa baixos o que els treballadors no saben parlar en català han d'entendre que estant financiant feixisme.

Valoració:10menosmas
Per Francesc, fa mes de 3 anys

Aquest que troba estrany parlar de "policia espanyola" no deu trobar estrany parlar de "policia nacional"... O ho contraposa a "policia estrangera"?

Un bàmbol, vaja...

Valoració:10menosmas
Per arruix, fa mes de 3 anys

"La Policia Espanyola", como si viviésemos en medio del océano Pacífico. Si los bares estaban, están, en Palma, ¿qué conyo de policía sino es la española?. La de Cagaray, un suponer. El disparate, amén de odios africanos a algunos, les sale hasta sin querer.

Valoració:-11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris