cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

Hila: «El monument al creuer Baleares sortirà de la Feixina, on no hauria d'haver entrat mai»

Aquest dimarts se celebrava a la sala de plens de l'Ajuntament de Palma el primer Debat de la Ciutat d'aquesta legislatura.

07-06-2016Ajuntament de Palma

Aquest dimarts se celebrava a la sala de plens de l'Ajuntament de Palma el primer Debat de la Ciutat d'aquesta legislatura. Un debat que obria l'actual batle de Palma afirmant que transcorregut un any de l'inici del «canvi amb el Govern de la Gent, el més important que podem afirmar de bon principi és que hem aturat la inèrcia de les retallades i la confrontació dels últims quatre anys».
Per Hila, aquest primer any de govern ha servit per «posar pau i ordre en una societat crispada i desatesa». A més hi afegia; «hem obert de bat a bat les portes de l'acció política cap a la ciutadania i hem tornat a governar per als ciutadans, com no es veia des de feia temps».

La polèmica pel monument de la Feixina no s'ha escapat de valoracions i comentaris creuats, tant del mateix Hila com de la resta de partits amb representació a l'Ajuntament de Palma. «El monument al creuer Balears sortirà de la Feixina, on no hauria d'haver entrat mai», assegurava Hila. I afirmava; «res ens desviarà del camí iniciat per a la demolició del monòlit i la reordenació de l'espai urbà resultant».

Per la seva banda, la regidora del PP, Marga Duran, al llarg de la seva intervenció, acusava l'equip de govern, d'haver buscat «confrontació amb les terrasses, amb el monument de la Feixina, amb els patis tancats i amb la Policia Nacional».

Policia Local
En la seva intervenció, el batle de Palma, ha parlat també del cos de la Policia Local tot assegurant que el consistori «segueix endavant amb la regeneració» d'aquest cos.
Per Hila el juny de l'any passat es van trobar «una situació delicada i complexa» amb el cas de presumpta corrupció dins de la policia però que, malgrat això han aconseguit «posar en marxa la figura del Policia Tutor i incrementar el 100 per cent el reforç de la seguretat durant l'estiu».

A més, ha assenyalat que dissabte passat es van publicar les bases del concurs per elegir un nou cap que, segons ha dit, «ha de ser qui lideri el canvi i la regeneració que tots desitgem».

Rendició de Comptes
Del Debat de la Ciutat d'aquest dimarts també n'ha sortit el compromís d'Hila de convocar «aviat» un acte públic de Rendició de Comptes que tindrà lloc el 14 de juliol al Teatre Municipal Xesc Forteza.

Una qüestió criticada per la regidora del PP Marga Duran; «la rendició de comptes era avui i en els plenaris mensuals del consistori».

Les crítiques de Ciutadans
El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Palma, Josep Lluís Bauzà, ha assenyalat que «des que va arribar l'alcalde José Hila sembla que vivim en una Arcàdia bucòlica, la millor ciutat del món» i ha censurat que el seu discurs pel debat de la Ciutat «no hagi semblat el propi d'un debat sinó un discurs gairebé institucional».

Davant els mitjans de comunicació, li ha demanat «concreció» perquè considera que «cap dels seus projectes està consolidat» i també li ha demanat que «s'activi les neurones» perquè, segons ha dit, «les paraules se les emporta el vent».

Sobre l'okupació de l'edifici a la plaça Alexander Fleming, ha assenyalat que «un regidor de Palma no pot estar al costat dels okupes», en clara referència al regidor d'Igualtat, joventut i Drets Cívics, Aligi Molina, qui a través del seu compte personal de Twitter va donar suport a la iniciativa. «No es pot donar suport a una okupació, ja que suposa irrompre de forma violenta a una propietat», hi afegia Bauzá.

El públic
L'habitual imatge dels bancs destinats al públic plens de gent no s'ha repetit aquest dimarts. Unes poques persones els ocupaven durant la intervenció de la regidora del PP Marga Duran. A l'esquerra, un José María Rodríguez pràcticament sol. A la dreta; la candidata del PP a les eleccions espanyoles del 26 de juny Teresa Palmer custodiada per Miquel Vidal i Andrés Ferrer.


A la part final, durant el torn d'intervenció dels diferents partits, i abans de la rèplica final del batle José Hila, feien acte de presència a la sala el Vicepresident del Govern, Biel Barceló i el conseller del Consell de Mallorca Lluís Apesteguia.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per A.Ros, fa mes de 3 anys

Si els fatxes la volen conservar que se l´emportin al "valle" i que la posin on els hi càpiga, però pagant-ho la FAES i adlàteres.

Valoració:10menosmas
Per Idò sí, fa mes de 3 anys

No s'han de fer consultes populars per si s'ha de complir una llei o no s'ha de complir. Si la llei diu que s'han de llevar d'enmig els símbols feixistes-franquistes, s'ha de llevar el monument de Sa Feixina i punt, per molt que els nostàlgics del franquisme el vulguin conservar.

Valoració:7menosmas
Per Fora castellanistes, fa mes de 3 anys

Booooommm...glu glu glu
Ara a per els castellanistes de terra...
Barcu i a la ignomiose meseta, aqui s'acavat el rotllo
Una sola nacio, una sola llengua, un sol objetiu, INDEPENDENCIA DE LA TRIBU CASTELLANISTA

Valoració:7menosmas
Per Quin oi!, fa mes de 3 anys

A Alemanya, abans de reinstaurar-hi la democràcia, les potències occidentals dinamitaren els monuments nazis tant si eres bells com si eren lletjos sense cap mirament.
A Espanya i als seus dominis adjacents, encara avui hem d'aguantar nyarros nazifeixistes del dictador sanguinari espanyolista Franco.
Fa oi.Q

Valoració:12menosmas
Per Joan, fa mes de 3 anys

¿estoy equivocado o durante la alcaldia del PSOE, en la cual Hila ya era alguien ( de esto último no estoy seguro), no solo no pretendieron tirar el monumento sino que se opusieron a ello?
¿por qué este cambio de `postura tan radical del PSOE?
¿puede que sea por sus compañeros de viaje por los que Hila ha de demostrar esta radicalidad?

Valoració:0menosmas
Per Salvador, fa mes de 3 anys

Este Hila es un sectario de tomo y lomo y no va a llegar muy lejos. ¡Menudo alcalde de pacotilla!

Valoració:0menosmas
Per Quinacurtor, fa mes de 3 anys

Alguns son tan desgraciats, que enlloc de fer renou perquè aviat si torna governar la dreta els retallaran les seves pensions i els fan pagar els medicaments,els dels club de la Tercera Edat, organitzen aldarulls perquè no se tiri aquest monument, que a més d´una ofensa a les víctimes del creuer i i del Franquisme, és també una ofensa al bon gust i al sentit de la Estètica. Beneits!

Valoració:14menosmas
Per ¿?, fa mes de 3 anys

¿Y cómo lo sabes?. ¿Te lo han contado o "motu proprio"?.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris