cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

El Jutge condemna Rafel Oliver a indemnitzar a Sa Nostra amb 34,2 milions d'euros

02-06-2016

El jutge del Mercantil nombre 2 de Palma ha condemnat l'exmembre del consell d'administració de Invernostra (de la qual era titular la caixa d'estalvis Sant Nostra) Rafel Oliver a pagar al Banc Mare Nostrum (BMN) i a Innostrum Divisió Immobiliària Unipersonal (abans Invernostra) fins a un total de 34,2 milions d'euros més interessos per les pèrdues ocasionades en una operació immobiliària fallida duta a terme a Miami.
El magistrat ha estimat així la demanda d'acció social exercida per ambdues societats arran d'aquests fets, si bé absol a l'exdirector general de l'entitat Pere Batle per prescripció. La resolució no és ferma i contra la mateixa cap recurs d'apel·lació davant l'Audiència Provincial de Balears.
La demanda d'acció social de responsabilitat interposada per BMN, en el qual en l'actualitat s'integra Sa Nostra, se centra així a l'operació immobiliària que va realitzar la seva filial Invernostra i que rebia el nom de Projecte Brickell. El seu propòsit era l'execució de tres projectes immobiliaris a Estats Units, en concret a Miami i Las Vegas, per a això Invernostra havia d'invertir 50 milions de dòlars.
La pretensió de la demanda passa així perquè Oliver, com a administrador, restitueixi al patrimoni de l'entitat el valor del dany causat com a conseqüència d'una actuació o "omissió antijurídica" en l'acompliment del càrrec.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Pep, fa mes de 3 anys

A qui signa com ".":
Les inversions de un ens com una caixa d'estalvis no poden ser com llançar els daus i a veure què passa.

La qüestió no es si guanyaren o perderen, la qüestió és si aquests senyors actuaren com cal en la supervisió i vetlla pels interessos de la malauradament fallida entitat.

Valoració:0menosmas
Per Luna Barceló, fa mes de 3 anys

Tant de bo fessin igual amb el polítics que la caguen, que darrerament són molts i en costen molts doblers en indemnitzacions. Basta llegir el diari cada dia i veuran tot el que hem de pagar en aquest concepte i amb interessos a als bancs.

Valoració:5menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 3 anys

Les caixes de estalvis no tenen o tenien titulars o propietaris, tots eren empleats.
La junta directiva o la direcció solien esser designats per els polítics, però cobraven sous lo que lis feia esser empleats.
La funció de les caixes era concedir a particulars, però no a empreses, operacions que no eren especulatives.
Hi havia una gran diferència entre caixes i bancs.

Valoració:3menosmas
Per ., fa mes de 3 anys

I si la operació hagués sortit be, Sa Nostra li hauria donar un premi?

Valoració:1menosmas
Per ..., fa mes de 3 anys

SÍ: El Jutge condemna Rafel Oliver a indemnitzar Sa Nostra amb 34,2 milions d'euros


NO: El Jutge condemna a Rafel Oliver a indemnitzar a Sa Nostra amb 34,2 milions d'euros

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris