cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

Arca denuncia que la casa de Gènova on va habitar Manuel de Falla pot ser esbucada

La casa de Gènova on va habitar Manuel de Falla.

Arca

Arca ha denunciat que la casa de Gènova on va viure Manuel de Falla pot ser esbucada. Segons l’entitat, que ha presentat un recurs, el Consell de Mallorca ha donat «via lliure» a l’Ajuntament de Palma per a la destrucció.

Segons ha explicat Arca, el Consell de Mallorca ha emès un informe on aixeca la suspensió de llicències per considerar que no té suficients valors per ser considerada BIC o Bé Catalogat de interès insular. No obstant de l’informe de Guillem Daviu, cap de servei de Patrimoni Històric, es dedueix «que si mereixeria ser considerat un element catalogat d'interès local, el que implicaria la catalogació per part de l’Ajuntament de Palma». No obstant, segons Arca, ell mateix reconeix que com que la comissió de Centre Històric va votar en contra de la protecció, no hi ha protecció possible.

Arca ha lamentat que una vegada més «s’ha quedat tota sola en la petició de respecte per les empremtes de la història». A més ha assegurat que «són dues les pèrdues patrimonials que es produeixen amb la destrucció d’aquest immoble: Pèrdua paisatgística i ambiental i pèrdua d'una casa històrica».

En aquest sentit l’entitat ha lamentat que «l’anunci de l’intent de protecció de les singularitats tipològiques de les barriades, una vegada més es queda en un anunci, mentre van tomant una darrera l’altra cases úniques». «El cas de la casa de Gènova és més greu encara perquè a més de la destrucció paisatgística implica la pèrdua d'una casa històrica per haver albergat durant mesos al més important compositor espanyol, Manuel de Falla», ha afegit.

Arca presentarà un recurs contra l’informe del Consell de Mallorca ja que considera que l’interès de conservació d'aquest immoble és suficient per ser declarat bé catalogat d'interès insular.

A més l’entitat de defensa del patrimoni presentarà una sol·licitud a l’Ajuntament de Palma perquè la possible catalogació torni a ser discutida a la Comissió de Centre Històric i Catàleg ja que ara hi ha més informació i peticions de protecció des d'alguna personalitat del món de la música i també de l’entorn de Falla.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sa Feixina neta i IB3 en català!, fa mes de 4 anys

16h 44', 30-5-2016: per desgràcia, encara hi ha el monument de Sa Feixina dret i IB3 continua emetent la pel·lícula en foraster. Al PP i a C's ja els va bé. I a la resta de partits?

Valoració:2menosmas
Per Sa Feixina neta i IB3 en català!, fa mes de 4 anys

15h 58', 30-5-2016: per desgràcia, encara hi ha el monument de Sa Feixina dret i IB3 emet una altra pel·lícula en foraster.

Valoració:2menosmas
Per I doncs, fa mes de 4 anys

Fa anys vaig estar a punt de fer-me soci d´ARCA, però ho vaig deixar estar. Ara en estic content, perquè m´hauria donat de baixa i així ja n hauré de fer.

Valoració:2menosmas
Per p, fa mes de 4 anys

ARCA ha destruit ens uns mesos tot el seu prestigi.Despres del tema de sa Feixina,tot el que digui ARCA ja no te cap valor.

Valoració:7menosmas
Per Sabater, a les teves sabates!, fa mes de 4 anys

Si la casa és d´un determinat estil arquitectònic o te unes característiques singulars, va la pena conservar-la, però el fet de que Manuel de Falla hi passàs uns mesos, no és raó suficient per no tomar-la.
Aquests d´Arca s´engronsen cada pic més i no en encerten ni una!

Valoració:5menosmas
Per BAH!, fa mes de 4 anys

Aquesta moguda, només es per dissimular lo de Sa Feixina. Qualcú creu que se farà tan de renou per aquesta casa, com fan pel mamotret franquista? Jo, NO.

Valoració:6menosmas
Per Ja la poden tomar, fa mes de 4 anys

Aquesta cas ano val res.
NI els peperos la volen, com que no es fatxa.

Valoració:3menosmas
Per Joan2, fa mes de 4 anys

Fa anys vaig enviar fotos de la façana modernista del Banc de Sóller a ARCA on hi ha un rètol amb lletres daurades que posa Santander i em contestaren que no hi veien res mal fet. Aquí ja vaig començar a pensar que no tenien criteri (o que tenien algun interes en protegir el Banco Santander). I lo de Sa Feixina ha estat sa gota que ha fet vessar es tassó. Segur que si posen un rètol publicitari a Sa Feixina munten una manifestació. I ara esperen suport perquè a una casa hi visqué en Manuel de Falla? Per favor... ARCA no té ni criteri ni credibilitat.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris