algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 28°
29°

ARCA: «Palma podria perdre un altre edifici històric si Cort fa caure Can Baró»

Fotografia de l’edifici de Can Baró de Palma.

Arca

ARCA ha advertit aquesta setmana que Palma «podria perdre un altre edifici històric» ja que l'Ajuntament «pot aprovar» pròximament la demolició de Can Baró, situat al número 6 d'Andrea Dòria. Segons ha informat l'entitat, el fet que aquest edifici no estigui inclòs en el catàleg de Palma representa «una demostració de la insuficiència del catàleg de patrimoni».

Així, L’entitat ha assenyalat que des de fa anys destaquen la necessitat de revisar el catàleg i adoptar mesures provisionals per evitar la desaparició dels elements singulars que encara queden, tant al centre, com en els barris.

ARCA apunta que l'anunci de revisió de Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), sense adopció de mesures protectores, «ha provocat un efecte crida per a determinades empreses que sembla s'hagin especialitzat en destruir patrimoni».

Així, remarca que patrimoni no és únicament el que està catalogat, sinó que «les carències de qualsevol catàleg i especialment el de Palma és el que obliga a entitats com ARCA a estar contínuament lluitant per defensar les empremtes de la història, també les més humils».

Segons diu ARCA, l'empresa que pretenen destruir Can Baró és la mateixa que ja ho va fer Can Bibiloni, així com amb els edificis del carrer Oms de Can Fiol i la mateixa que des de fa anys lluita per destruir l'edifici de l'Asai de la Plaça de la Porta Santa Catalina. «Tot amb la complicitat d'un Pla General obsolet i uns polítics que es limiten a complir la llei i no actuen amb celeritat per prevenir les destruccions», ha lamentat.L’entitat ha presentat escrits a l'Ajuntament de Palma i al Consell de Mallorca per intentar evitar la destrucció d'aquest edifici.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per En Rodríguez, Isern i Bauzà es fermarán en cadenes, fa mes de 4 anys

NO hi veig cap PPerro defensant-ho.

Això és que no es franquista.

Valoració:2menosmas
Per Arca Carca, fa mes de 4 anys

Segur que hi ha algo franquista darrera.

Valoració:1menosmas
Per Quinacreu, fa mes de 4 anys

Una associació que atribueix a un monument dos estils diferents en una setmana, essent equivocats els dos i amaga l´autèntic perquè no convé a la causa, no se pot posicionar ni a favor ni en contra de la demolició de res.

Valoració:0menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 4 anys

Jo d'ARCA ja no me'n refïi un pèl. Potser si, potser no... Estic amb que ho valori la UIB.

Valoració:6menosmas
Per Eufrasi, fa mes de 4 anys

Per a mi Arca ha perdut la credibilitat que tenia i em són indiferents els seus dictàmens.

Valoració:5menosmas
Per I doncs, fa mes de 4 anys

ARCA ha perdut tota la credibilitat. A aquest.edifici
que siguin.els.tècnics.municipals i la Universitat,.els.que duguin.a terme.la aval.luació. ARCA no.sap i que se faci enfora.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris