nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 24°
29°

ARCA: «Son Busquets és una oportunitat única per a Palma»

L’entitat proposa replantejar el solar per guanyar en qualitat urbanística i conservació del Patrimoni.

Arca

ARCA ha demanat a l’equip de Govern de Cort que entengui que «Son Busquets no és un solar, si no  una oportunitat única per a la ciutat de Palma». L’entitat proposa replantejar el solar per guanyar en qualitat urbanística i conservació del Patrimoni.

ARCA creu que plantejar Son Busquets únicament com si fos un solar enorme i buit sobre el que crear un barri per 800 habitatges i equipaments, és una «equivocació». «Es poden crear els mateixos habitatges i equipaments amb criteris urbanístics moderns, conservant al màxim el record estètic dels usos anteriors».

Segons l’entitat de defensa del patrimoni, a Son Busquets es pot crear un espai amb els mateixos equipaments previstos (Casal de barri, poliesportiu, serveis sanitaris, culturals i educatius), però amb uns criteris d’aprofitament de conservació i rehabilitació de tot el que es pugui del que hi ha actualment. «Conservant i transformant els usos i les distribucions de la majoria dels hangars existents i els edificis d’habitatges que donen a la Carretera Valldemossa», ha assegurat.

ARCA proposa concentrar gran part de l'edificabilitat al costat de la carretera de Sóller, on l’espai lliure és molt gros. «Amb una arquitectura que aporti valors de nova edificació de qualitat, creant nou patrimoni», ha afegit.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per arg, fa mes de 4 anys

1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana:

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


1390: "Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que 'si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa' se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, 'per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa'. Això demostra que el gentilici 'català' es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus."

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:0menosmas
Per Adeeereeeeeu, cARCA!, fa mes de 4 anys

L'ARCA s'en pot anar surant fíns El Valle de los Caídos.

Valoració:6menosmas
Per Fora castellanistes, fa mes de 4 anys

El ARCA esta plena de animals castellanistes

Valoració:6menosmas
Per Xesc, fa mes de 4 anys

Demostrem, a aquests que escriuen aquí en espanyol, que la llengua inútil i innecessària, dins del nostre territori lingüístic, és la forastera i no -com ells voldrien- la catalana. Col·laborem a llur adaptació al nostre país fent-los imprescindible el català. Actuem com si no entenguéssim la llengua dels seus comentaris.

Valoració:10menosmas
Per Salvador, fa mes de 4 anys

ARCA es una entidad seria y competente.Confío en ellos.

Valoració:0menosmas
Per Quim, fa mes de 4 anys

L'opinió d'arca ja no em mereix cap consideració.

Valoració:11menosmas
Per Que ho siguin els que en saben, no.cARCA, fa mes de 4 anys

A simple vista pareix un vulgar magatzem. Cal escoltar professionals etesos en patrimoni i deixar de banda, aquesta desinformats i servidors dels franquistes, que són els de cARCA

Valoració:11menosmas
Per Arcades, fa mes de 4 anys

ARCA, defensors de sa Feixina, no mereixeu que perdem un minut escoltant-vos.

Valoració:13menosmas
Per ok, fa mes de 4 anys

En principi, estic d'acord. Prou de desbarats.

Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris