algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
24°

Mallorca capital de l'autodeterminació

Mallorca esdevingué aquest passat divendres, la capital del Dret a l'Autodeterminació dels pobles gràcies al simposi organitzat conjuntament pel Cercle Mallorquí de Negocis i el Grup de Recerca Ciutadania Cultural de la UIB.

El simposi va ser retransmès per Ona Mediterrània i el podeu escoltar íntegrament a través d'aquest enllaç:

http://www.ivoox.com/symposium-on-the-progressive-development-of-international-law-audios-mp3_rf_10767967_1.html

L'acte titulat 'Symposium on the Progressive Development of International Law', va tenir lloc el passat divendres 11 de març, a l’auditori de la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma.

Obrí el simposi l'expresident del Govern i del Parlament, Cristòfol Soler i el professor de la UIB, Joan Mir, acompanyats del president del CMN, Bartomeu Rosselló.

A continuació, Josep Amengual, membre dels Sagrats Cors del monestir de la Real, parlà de la figura de Ramon Llull i en destaca la seva faceta de viatger i la seva tenacitat per intentar convèncer de la seva veritat a la gent de tot el món conegut a la seva època. A continuació, Albert Pont, president del Cercle Català de Negocis i Especialista en Dret Internacional i Relacions Internacionals, pronuncià la conferència amb el títol: 'El procés sobiranista de Catalunya en el marc internacional. Possibles repercussions al seu entorn'.

Seguidament, va ser el torn de Karl Albrecht Schachtschneider, que pronuncià la ponència titulada: 'La Pertinença a la UE dels Estats Secessionaris'.

Per tancar el simpòsium, Alfred-Maurice de Zayas, va pronunciar la seva conferència 'El desenvolupament progressiu del Dret Internacional: la realització del dret a l'autodeterminació com a estratègia per al manteniment de la pau'.

Una vegada finalitzades totes les ponències, va ser el torn del públic, que omplí l'auditori de la Fundació Pilar i Joan Miró, i que mostrà amb les seves preguntes el gran interès que havien despertat les conferències.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per slort, fa mes de 6 anys

Allò que molesta més els "trolls" (els que escriuen en foraster en aquest fòrum ho són) no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, la cosa millor que es pot fer és no respondre'ls i deixar-los la puntuació en blanc; fins i tot, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no té cap efecte.

Valoració:11menosmas
Per Salvador, fa mes de 6 anys

Es un exceso semántico hablar de “derechos” de los pueblos. No hay más derechos fundamentales que “los del hombre y el ciudadano”, no ya sólo en nuestra Constitución , sino también en cualquier otro ordenamiento que pudiese invocarse. Los llamados “derechos colectivos” no son , al menos en la situación actual del sistema jurídico general, verdaderos derechos. La Resolución 1514 de la XV Asamblea General de las Naciones Unidas dijo, sin equívocos “Todo intento encaminado a quebrantar total o parcialmente la unidad nacional y la integridad territorial de un país es incompatible con los propósitos y principios de la Carta de las Naciones Unidas”. Y en la Resolución 2625 , de la XXV Asamblea, fue aún más precisa: “Ninguna de las disposiciones (de los Pactos Internacionales) se entenderá en el sentido de que autoriza o fomenta cualquier acción encaminada a quebrantar o menoscabar, total o parcialmente, la integridad de los Estados soberanos e independientes que se conduzcan de conformidad con el principio de igualdad de derechos y de la libre determinación de los pueblos...y estén,por lo tanto, dotados de un gobierno que represente a la totalidad del pueblo perteneciente al territorio, sin distinción por motivos de raza,credo o color. Todo Estado se abstendrá de cualquier acción dirigida al quebrantamiento parcial o total de la unidad nacional e integridad territorial de cualquier otro Estado o país.

Valoració:0menosmas
Per Escandalitzat, fa mes de 6 anys

La "merde" deu ser la Justícia i també la ciutadania.
Coses de la impunitat i la inviolabilitat.

Valoració:3menosmas
Per que te den, fa mes de 6 anys

¿Cómo se puede destilar tanto odio y ser, al mismo tiempo, estúpidos en grado superlativo?. Me figuro tu vida. Debe ser terrible vivir en estas circunstancias.

Valoració:0menosmas
Per Fora castellanistes, fa mes de 6 anys

Dit de una altre mena
A pendre pel sac els castellanistes corruptes i antidiluvians
I la "bandera", i la "merde" dels Borbons, i els militars genocides, i...
Per cert, la llengua castellana, inutil i inservible, ha de cantar amb ingles a Eurovision, perque la de Cervantes no li fot cas ni Deu

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente