nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Cort sanciona amb 10.000 euros l'entrada de menors a les corregudes de bous

Imatge d'arxiu d'una protesta antitaurina a Palma.

Arxiu UH

L’Àrea d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal de l’Ajuntament de Palma ha informat aquest divendres de les sancions que ha interposat a les activitats taurines que se celebren a la plaça de toros de la ciutat. Els expedients s’han obert per la presència de menors, de forma a més a més, reiterada, i per les deficiències detectades a la instal·lació.

Respecte a la presència de menors presenciant les activitats taurines, cal recordar que és totalment prohibit. L’any 2014 s’obrí un expedient per denunciar aquest fet. Ara la resolució és ferma i l’empresa Funciones Taurinas SA ja ha abonat la sanció de 1.100 €.

L’estiu de 2015 s’obrí un nou expedient per aquest mateix motiu. Aquesta vegada es proposa la sanció màxima, 10.000 €, per apreciar circumstàncies de reiteració i reincidència.

«L’entrada de menors a la plaça de toros està totalment prohibida i des de l’Ajuntament estarem especialment vigilants perquè es compleixi aquesta norma que afecta la protecció dels infants», ha declarat Neus Truyol, regidora d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, «no es pot exposar els menors al trist espectacle del maltractament animal».

Per altra banda, el passat mes d’agost de 2015 es va realitzar per primera vegada una inspecció dels tècnics municipals a les instal·lacions. Després d’aquesta visita s’obrí expedient per omissió mesures sobre condicions d’higiene dels locals on es duen a terme les activitats. Aquesta és considerada una infracció greu, sancionable per la llei d’activitats 7/2013 de 26 de novembre de règim jurídic d’instal·lació accés i exercici d’activitats a les Illes Balears. L’expedient sancionador ha proposat una multa de 3.000€.

Per altra banda, s’han interposat dues sancions de 300,51 € per incompliment de la normativa de publicitat dinàmica.

«La voluntat del Govern municipal és posar fi a la impunitat dels responsables de les activitats taurines. Totes les persones i activitats han de complir la llei, no es pot ser tolerants amb els que fan del maltractament animal un espectacle», ha declarat Neus Truyol, afegint: «La tortura no és cultura i l’hem de desterrar de la nostra ciutat, a Palma els animals també tenen drets i des de l’àrea d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal treballam perquè es respectin i per fer complir la llei».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Preu per preu, fa mes de 5 anys

I aquell sr. que presideix una associació castellanista que surt als diaris de tan en tant a fer "mal d'ulls" o a "fer el cuc de l'orella malalt" a la gent amb les seves dèries? No va dur els seus fills a la plaça aquest estiu i es va retratar amb ells desafiant la llei? Pensa que les lleis sols són per a què les compleixin els altres?

Valoració:6menosmas
Per ., fa mes de 5 anys

Aviat. El Karma no perdona.

Valoració:8menosmas
Per En Figuera, fa mes de 5 anys

A què esperau a sancionar en korke kaspós per dur es seu fill a veure es toros??

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris