lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

Els veïns de Palma rebutgen el nou mapa de renous de Cort

El mapa de renous es debatrà en el ple del mes de febrer.

Arxiu

Les Associacions de Veïns de Palma han rebutjat el mapa de renous que preveu aprovar l’Ajuntament. L’entiat ha assegurat que existeixen diverses «irregularitats» tant en el procés d’adjudicació per redactar el projecte com en les medicions realitzades.

Joan Forteza, president de l’AAVV , ha mostrat la seva disconformitat més ferma en el mapa de renous que el passat dia 19 aprovà el Consell de Govern de Cort i que està previst que es dugui al ple de febrer. «El mapa és una eina clau per poder aplicar l’ordenança cívica, una eina capdal per poder construir un model de ciutat sostenible. Aquest mapa no compleix les expectatives», ha assegurat.

Forteza, que s’ha mostrat molt crític amb la gestió de la regidora Neus Truyol, ha assegurat que el procés consta de diverses «irregularitats». «El projecte es va donar a la Fundación por el Fomento de la inovación Industrial, però el va acabar fet l’empresa Grupo de investigación en instrumentación y acustica aplicada. Tot això a dit, sense un concurs públic», ha afirmat.

El president  de l’entitat, que ha presentat nombroses al·legacions al projecte,  ha explicat que només s’han fet les medicions de les mitjanes. «Només s’han fet les medicions com toca, amb les fites importants per determinar el volum de renou de Ciutat», ha afirmat. «Per exemple no s’han fet les medicions del grau de volum de gent al carrer Fàbrica o a Cala Gamba i tampoc apareixen els resultats dels renous dels busos, camions, aires refrigerants que s’haurien d’especificar segons la normativa», ha assegurat.         

Forteza, finalment, ha reiterat la seva disconformitat amb el projecte i ha assegurat, a més, que aquest és un mapa «calcat al de la ciutat de Màlaga». Per tot això, reclamen una revisió per part de Cort i l’acceptació de les seves al·legacions.    

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per JEH, fa mes de 5 anys

El que cal fer ja és obligar a entrar qualque observador extern a la gestió que fa l'Ajuntament de Palma sobre la política de renou a Ciutat. Barris com Sa Llotja malhauradament em comprovat que hi ha de fa molt d'anys un clar "ninguneix" per part de l'esmentat ajuntament, juntament amb la policia local per tal de controlar el renou a aquest barri afavorint injustament l'activitat indiscriminada de restaurants, sense exigir el compliment de les ordenances. He viscut innumerables casos de denúncies a locals que clarament no tenen llicència, si bé, la policia local i l'ajuntament, s'encarregue, o bé de no contestar, o d'avant la insistència quan se denuncia, de posar excuses totalment infundades. Hi ha un claríssim conflicte d'interesos (funcionaris que tenen beneficis dels restauradors) hi per això caldria que hagués qualcuna mena d'auditoria per ficar a la presó a una sèrie de gàngsters que s'estan aprofitan del seu càrrec per no esmentar deficiències de renou que patim els residents. Qui diria a l'estiu que Sa Llotja és un barri residencial? Per què l'ajuntament fa els ulls grosos permetent obrir més bars i restaurants sabent que fa 4 anys seguits s'ha confirmat zona acústicament contaminada (Sa Llotja). Només he opinat de la meva realitat que, obviament, està en mans de missers.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris