muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Organitzen un dispositiu per evitar agressions masclistes durant la revetla de Sant Sebastià

L’Assemblea Antipatriarcal de Palma, en col·laboració amb Orgull Llonguet, ha posat en marxa un protocol contra les agressions i assetjaments masclistes a les festes de Sant Sebastià d’enguany.

La idea consisteix en el fet que si una al·lota se sent agredida, incòmoda, assetjada o algú li falta al respecte en qualsevol moment de la nit, podrà comunicar-ho tant a l’organització d’Orgull Llonguet com a membres de l’Assemblea Antipatriarcal que duguin un braçalet de color lila.

«Ho hem fet ara per Sant Sebastià, però la idea és que arribi a ser extensible a totes les festes populars que es fan als carrers de Palma, i que altres col·lectius feministes d’arreu de Mallorca el puguin posar en funcionament als seus respectius espais», expliquen des de l’Assemblea.

Les impulsores de la iniciativa manifesten que és una realitat que en l’entorn festiu és un dels espais on es produeixen més agressions a tots els tipus d’escala, i «volem vetllar perquè això deixi de ser així. No podem tolerar que es produeixin situacions de violències als nostres espais ni que es perdi el respecte a les al·lotes i els seus cossos en cap cas».

Amb aquesta iniciativa es vol fer encara més visible l’assetjament, els abusos o les vexacions de les quals són víctimes moltes dones, anys rere any, en festes com la tirada d’avellanes a les festes de Sant Joan de Ciutadella, el Sant Fermí, entre d’altres. Aquest tipus de protocols s’han duit a terme en altres ciutats del territori amb una resposta i valoració molt positives.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Juan, fa mes de 5 anys

Da sensación de cuerpo parapolicial. De brigadas de autodefensa. A no ser que sea una fiesta organizada por estas orgenizaciones y que se celebre en un recinto privado ¿quienes son estas personas para "poner orden"?
Me parece peligroso.

Valoració:-1menosmas
Per Mirau quins ho justifiquen!, fa mes de 5 anys

@Vaja futur nines: És que fer-se pesat i assetjar a una altra persona, només perquè se vol una relació que la altra no desitja, ja és maltractament, és cosificar ( fer cosa) a l´altre.. Molts de maltractadors de la seva parella labans de ser-ho la varen assetjar, i ella o ell, no ho va saber interpretar.
I els que escriuen comentaris per aquí per insultar-nos, fer-nos la contrària, girar les veritats í també comprometer-nos per tenir un debat amb noltros, també son uns maltractadors. Son uns maltractadors culturals i socials, però al cap i a la fi, també maltractadors.

Valoració:2menosmas
Per Marc Miquel, fa mes de 5 anys

Per vaja futur, nines... ;),
Enhorabona pel teu comentari, ajuda a aclarir i entendre la veritat del problema creat per Orgull Llonguet i Asemblea antipatriarcal.

Valoració:-4menosmas
Per Antifas, fa mes de 5 anys

per @ vaja futur, nines... ;)

CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA! No és No! M'és ben igual el que s'hagi fet sempre... al final són les dones les que són assassinades, erradiquem el masclisme des de totes les seves arrels, fins a les "més inofensives".

Valoració:4menosmas
Per vaja futur, nines... ;), fa mes de 5 anys

T'equivoques @Antifas,

Totes volem que s'erradiqui tot el que dius. És urgent. Però això de dir "Quantes dones més han d'assassinar, vexar, maltractar, fer sofrir per tal que es tracti seriosament i s'erradiqui d'una punyetera vegada aquesta maleïda epidèmia del masclisme??" és pixar fora de test. Com si Sant Sebastià o qualsevol altra festa en fos culpable, d'això.

Totes hem estat joves, i la pubertat són hormones, palles, gelosies, enamoraments, qualque paupada, cartes d'amor, gateres, rotllos d'un vespre, xisclets a la platja o en un portell, o 'fer manitas' dins classe. Tot dins dels límits normals de l'etapa de la 'fortor' humana.

És vera que avui en dia això potser ha fugit de les mans a la societat (per les xarxes socials i whatsapp, per 'mala educació' transmesa de pares a fills, etc.).

Però qualsevol que vegi aquest cartell se'n riurà. Les dones tenim altres prioritats (socials, de violència, etc.) abans d'erradicar una paupadeta entre joves, que sempre hi ha estat.

Que li diguin a una dona maltractada pel seu marit, que ara n'hi ha que perden el temps amb beneituretes a la revetla de Palma... quin desastre.

Valoració:0menosmas
Per Antifas, fa mes de 5 anys

Molt bona feina!! Tant de bo no ho fos necessari... però malhauradament, sí ho és, i molt! Quantes dones més han d'assassinar, vexar, maltractar, fer sofrir per tal que es tracti seriosament i s'erradiqui d'una punyetera vegada aquesta maleïda epidèmia del masclisme??

Valoració:-2menosmas
Per vaja futur, nines... ;), fa mes de 5 anys

Adolescents, no tendreu pubertat. Ara ja només faltava això, que ens privassin de les descàrregues d'hormones de les que, dones i homes, gaudíem a certes edats.

El futur serà: en ser grans, sereu víctimes de violència masclista, discriminació laboral (cobrareu menys, no ascendireu...), publicitat sexista, etc. Això, si no ho canviem. LLUITEM PER CANVIAR LES COSES!

Però, el present també serà 'xungo': oblidau-vos de tenir un garrit jovenet que us corre darrera. Oblideu-vos de que algú us faci proposicions. Segurament és un 'bavós' (?).

Haureu d'esperar a casar-vos, com mana l'església.

Valoració:-11menosmas
Per jo també he estat jove, fa mes de 5 anys

Trob que això fa riure un poc. I que consti que estic en contra de qualsevol tipus d'agressió masclista. Però ja no se on arribarem.

Amb la quantitat d'agressions masclistes que hi ha,violència de gènere, etc. es perdrà temps i recursos en tonteries?

Se'n riuran de nosaltres, a fora de Palma o a l'estranger.

Valoració:-4menosmas
Per Mem, fa mes de 5 anys

A veure, quantes denuncies per agressions hi ha normalment per Sant Sebastià?

1. Això més que feminisme em sembla un altre cosa, cridar l'atenció damunt un problema que possiblement no existeix.

2. A més, tenc dubtes que la paraula "bavosos" existeixi.

3. "Si et sents agredida qualsevol resposta és legítima" És a dir, si et sents (és igual si és agressió real o no) pots fer el que vulguis, com pegar una ganivetada, no?

Valoració:3menosmas
Per Marc Miquel, fa mes de 5 anys

Bon Jesús deu meu!...però on hem arribat?

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris