muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

CCOO denuncia «irregularitats» en el contracte de manteniment de l'Ajuntament de Palma

El sindicat CCOO ha denunciat les «presumptes irregularitats» que s'haurien produït el passat mes de setembre de 2015 amb motiu del canvi d'empresa adjudicatària dels serveis de manteniment dels edificis depenents del Consistori Municipal de Palma i manteniment i vigilància de centres d'ensenyament d'educació infantil i primària. Fins a aquell moment, la concessió l'ostentava l'empresa ISS Facility Service, i després del concurs, va recaure en l'empresa Roig Obres Serveis i Medi Ambient, SA.

«Malgrat que la concessió era per a Roig», explica CCOO, «els treballadors són cedits a una tercera empresa, UMS, amb la qual signen  un contracte», acció taxativament prohibida per l'article 43.2. de l'Estatut dels Treballadors en tractar-se d'una cessió il·legal de treballadors.

Aquest fet, «ja de per si greu en l'àmbit de qualsevol empresa privada, ho és més en aquest cas, ja que afecta, de manera directa, a l'Ajuntament de Palma que, tenint ple coneixement del que havia passat i fins on nosaltres tenim coneixement, no hauria iniciat cap acció de cara a depurar responsabilitats pel succeït», continua el comunicat.

CCOO afegeix que «resulta vergonyós que l'Ajuntament palmesà adjudiqui les contractes a empreses que paguen als seus treballadors 648,60 euros i les dues pagues extres de rigor» quan, segons el sindicat «haurien de percebre el seu salari d'acord amb les funcions reals que exerceixen d'auxiliars de manteniment i no com a conserges».

CCOO explica que «després interposar la corresponent denúncia davant la Inspecció de Treball, el passat 14 d'octubre, els 30 empleats varen ser acomiadats per UMS i contractats per Roig», però denuncia que «no perceben les seves retribucions d'acord amb les taules salarials del Conveni del Metall, sinó en base als mínims establerts a l'Estatut dels Treballadors».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 5 anys

El que s´hauria de fer, és deixar d´encarregar les feines pròpies dels organismes oficials a empreses privades, i crear llocs de treball públic amb sous i condicions decents, i que també surt molt més barat que tenir empreses contractades.

Valoració:1menosmas
Per fraules, fa mes de 5 anys

a vegades es fa incomprensible veure com passan els anys i, hagi qui hagi al govern o ajuntament,hi ha les mateixes empreses de serveis, Roig ne es una ,però no l´única. Perquè sempre guanyen els mateixos ???

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris