muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Un Sant Sebastià més participatiu, amb un pressupost per l'estil de l'any passat

L'Ajuntament de Palma destinarà prop de 402.000 euros a les festes de Sant Sebastià, que transcorreran entre els dies 15 i 24 de gener, i en les quals hi haurà al voltant de 70 activitats adreçades als ciutadans i visitants de la capital.

La regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, ha explicat que les festes començaran divendres que ve, amb el pregó per part de l'actriu Assun Planas, com a forma de «valorar el teatre a la nostra ciutat, que està viu i que compta amb grans professionals», ha dit la regidora.

Entre les activitats recollides en el programa, la regidora ha destacat el Sant Sebastià Solidari, que se celebrarà el 17 de gener a les 11.00 hores al Teatre Xesc Forteza i en el qual es desenvoluparan actuacions de Pallassos Sense Fronteres, així com de poesia, música i dansa sahrauí. El preu d'entrada serà la d'un aliment que recollirà el Banc d'Aliments de Mallorca. Aquest dia i també al Xesc Forteza, a les 19.00 hores, s'estrenarà el documental 'De tot cor', un retrat del Mallorca Gay Men 's Chorus que ha estat dirigit per Marisa Goñi.

D'altra banda, la regidora ha assenyalat que Cort manté la iniciativa del concert de músics no professionals que enguany s'anomena 'Off Sant Sebastià' i que tindrà lloc el dia 16 de gener a la plaça de Cort a partir de les 21.00 hores. El primer premi especial serà una actuació remunerada dins d'un programa de festes municipals al llarg de 2016.

Quant a les actuacions de la Revetlla, Frade ha recordat que aquest any «s'ha escoltat l'opinió dels ciutadans a través de les enquestes en relació als grups musicals que s'han ofert per actuar i altres concerts i del cartell anunciador». «Es tracta de les primeres enquestes, i esperam, amb el temps, poder conèixer l'opinió dels ciutadans al voltant de qualsevol aspecte de la nostra ciutat».

A més, la regidora ha destacat «la recuperació de la comissió de festes, on participen entitats ciutadanes i representants de l'Ajuntament, per dissenyar i organitzar les festes que volem».. L'Ajuntament col·laborarà amb l'organització d'iniciatives alternatives, com Sant Kanut 2016, perquè els ciutadans que optin per aquesta opció també puguin gaudir de la festa amb les mateixes condicions de seguretat i salubritat que a la resta de places on es realitzen concerts en motiu de la Revetlla.

D'altra banda, el dia 22 tindrà lloc l'acte 'Veïns d'aquí i d'allà: gitano, el ciutadà desconegut', amb l'objectiu d'obrir un espai intercultural per donar a conèixer i evidenciar l'existència d'una cultura gitana a Palma . Així, hi haurà actuacions musicals dels grups Fuerza Flamenca, Son de calle, Embrujo Flamenco i Rumba Kings, a partir de les 20.00 hores a la plaça de l'Olivar. Abans, a les 17.00 hores, al centre Flassaders, s'emetrà un curtmetratge sobre la vida quotidiana i costums del poble gitano, amb un col·loqui posterior.

El dia 23 se celebrarà el correfoc que en aquesta edició s'iniciarà a la plaça Porta de Santa Catalina i discorrerà pel passeig Mallorca, Jaume III, i finalitzarà amb una encesa conjunta a la plaça del Rei Joan Carles I. Hi participaran 6 ' colles de dimonis ', dues bèsties de foc, 216 dimonis i personal de suport, acompanyats de sis' batucades 'amb 190 timbalers. En total hi haurà més de 400 participants i es cremaran 172,48 quilos de matèria pirotècnica.

El 'Sant Sebastià Petit', la festa infantil i juvenil, se celebrarà el diumenge 24, de 10.30 a 14.00 hores al parc de Ses Estacions, amb actuacions musicals, tallers i animació en general.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris