algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Retirat un 54% dels contenidors pneumàtics del centre de Palma

Els treballs de retirada de les bústies de la recollida pneumàtica a la zona centre de Palma s'iniciaren el setembre passat, i des de llavors se n'han llevades 187, el 54% de les existents. Aquest dimarts migdia, el batle de Palma, José Hila, i la tinent de batle i regidora d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, han supervisat la retirada de les cinc bústies de recollida pneumàtica ubicades a la plaça de Santa Eulàlia.

Tant el batle com la regidora han coincidit a assenyalar que el sistema de recollida pneumàtica del fems a la zona centre de Palma s'ha demostrat que havia fracassat. Els 12 km de conduccions que integren la xarxa s'embossaven a cada instant, amb un cost considerable per a l'Ajuntament. El sistema es va instal·lar l'any 2002 i va deixar de funcionar deu anys després, el 2012, a causa de les contínues avaries del sistema, cada cop més cares: de 133.000 euros el 2005 als 500.000 euros del 2011. A més a més del cost final de la implementació de la recollida pneumàtica que costà 27 milions d'euros, gairebé el doble del que s'havia pressupostat (18 milions). Aquest sistema serà substituït per un altre que s'ha de consensuar amb els veïns.

El 21 de setembre passat es començaren a desmuntar les bústies de la recollida pneumàtica a la zona centre. A dia d'avui, l'Ajuntament de Palma ha desmuntat 187 bústies de les 344 existents. En queden encara 157, el 46%, que s'acabaran de retirar a començament de març.

A mesura que s'han anat retirant les bústies del centre de Palma, aquestes han estat dipositades en un magatzem especialment condicionat, ubicat a les antigues dependències de l'EMT al polígon de Son Castelló.

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per BLUF, fa mes de 5 anys

El Dbalears ha evolucionat d'un mitjà crític a convertir-se en el NODO de MÉS

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris