nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

PalmaActiva contractarà 64 persones aturades de llarga durada majors de 35 anys

L’Ajuntament de Palma ha presentat avui el projecte 'Visibles-Palma Oportunitat', a través del qual PalmaActiva contractarà 64 persones aturades de llarga durada majors de 35 anys. Les contractacions tendran una durada de 6 mesos i es duran a terme en el marc de la convocatòria del SOIB 'Visibles 2015: Millora de l'ocupabilitat dels treballadors desocupats de més edat'. Aquest programa facilita que les entitats locals contractin a treballadors de més de 35 anys d'edat que duguin almanco 12 dels últims 18 mesos -encara que no siguin consecutius- en situació de desocupació sense cobrar prestació o subsidi.

Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, ha afirmat avui durant la presentació del projecte que els programes d'ocupació «són una prioritat per a aquest equip de govern». «Els joves i els majors de 45 anys són els més vulnerables en temes d’ocupació; facilitar l’accés al mercat laboral d’aquests dos grans grups és fonamental per a aquest equip de Govern», ha assegurat la presidenta de PalmaActiva.

També ha assistit a la presentació Llorenç Pou, director general d’Ocupació iEconomia del Govern balear, que ha assenyalat que el programa 'Visibles' «és una mostra del compromís del Govern balear amb els col·lectius més vulnerables». Pou també ha destacat que des de la conselleria de Treball s’està molt satisfet amb el compromís de l’Ajuntament de Palma amb els programes del SOIB que donen suport a col·lectius amb dificultats per trobar feina. Pou ha afegit que«“encara que aquesta convocatòria està oberta a majors de 35 anys, els criteris d'accés prioritzen els treballadors de més edat, els que no tinguin un nivell d'estudis superior al d'EGB o aquells que tinguin càrregues familiars».

Perfils professionals diversos

Mobilitat, IME, Emaya, Cultura i Patrimoni, Educació, Govern d’Interior, Sanitat i Consum, Funció Pública, EMT i Mobilitat i PalmaActiva són les àrees de l’Ajuntament on aquestes 64 persones desenvoluparan la seva feina. Els seus perfils professional són molt diversos: tècnics en conservació i restauració de patrimoni, administratius, enquestadors, gestors de continguts web, tècnics en informàtica, tècnics supervisors en ocupació de via pública, jardiners, peons de manteniment…

«PalmaActiva ha presentat al SOIB 5 projectes per a aquestes contractacions i ens han aprovat tots 5; així doncs, un total de 64 persones aturades de llarga durada majors de 35 anys començaran a partir d’aproximadament el dia 16 de febrer a fer feina de reforç per a diferents serveis de l'Ajuntament de Palma», ha explicat Adrover. El treball que desenvoluparan aquestes persones són per exemple mantenir i netejar el bosc de Bellver; millorar i mantenir espais esportius públics municipals; fer feina de suport a la gestió de queixes i reclamacions de la ciutadania en relació a les plagues; fer feina de suport a campanyes escolars; donar suport a tasques de neteja d’herbes i matolls als carrers de Ciutat; realitzar un estudi dels serveis i ocupacions de les línies de l’EMT per poder determinar una possible variació de la xarxa de transport urbà…

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris