nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

El nou sistema de recollida de trastos de Cort, tot un èxit

La nova campanya engegada per Emaya és tot un èxit.

EMAYA

Tot un èxit. La presidenta d'Emaya, Neus Truyol, ha fet aquesta setmana un balanç satisfactori del nou sistema de recollida de trastos per barris que fa un mes que funciona i ha explicat que suposa recollir-ne de forma adequada el 75%, enfront del 35% que implicava el mètode anterior.

Truyol ha anunciat que a partir del 13 de gener l'Ajuntament de Palma començarà a imposar sancions pels incompliments de les condicions del servei que suposa que Emaya recull trastos en determinats dies de la setmana assignats a cada zona de la ciutat.

Fins que es va engegar el nou sistema, un 65% de les andròmines eren abandonades al carrer; la ineficàcia d'aquest mètode, ha recordat Truyol, va fer que Emaya en dissenyàs un de nou.

Segons les dades de l'empresa municipal, el desembre del 2014 es van recollir 238 tones de residus abandonats al carrer de forma incontrolada, mentre que el 2015 solament se n'han hagut de recollir 104,75 tones.

Des de l'1 de desembre passat, Emaya recull els trastos i mobles vells cada dia en un barri, segons cinc àrees de recollida. Els objectes s'han de dipositar al carrer entre les 20.00 i les 22.00 hores del dia que correspon al barri i Emaya els recull a partir de les 22.30 hores.

Amb el nou mètode, Emaya ha recollit 309.590 quilos d'andròmines entre l'1 i el 30 de desembre, amb una mitjana de 13,46 tones diàries.

Els objectes s'han de dipositar davant la porta del domicili o en el punt més proper on no obstaculitzin el trànsit ni el pas dels vianants, en lloc visible per als serveis de recollida. Als carrers estrets o sense vorera o a les zones rurals, en el punt accessible més proper. No s'han de dipositar al costat dels contenidors, perquè poden dificultar la recollida dels altres residus i es fomenta l'acumulació de brutícia en aquests punts.

El que recull Emaya són mobles, portes, persianes, fustes, matalassos, bicicletes, cotxets de nens, jocs infantils voluminosos no electrònics i vidres de taules o portes si es dipositen protegits o embalats.

No recull electrodomèstics ni aparells elèctrics, enderrocs, sanitaris ni residus especials com a fluorescents, pots de pintura, cartutxos de tinta i bateries, que han de dipositar-se en els punts verds.

Tampoc no es recullen les fraccions que van en contenidors específics de paper i cartó, envasos, vidre i restes de poda. Així mateix, Emaya manté una recollida domiciliària exclusiva per a les persones majors de 65 anys o amb algun tipus d'impediment o limitació física que estigui acreditada. Aquest servei se sol·licita telefònicament i es realitza només als matins. Fins ara hi ha hagut 151 sol·licituds i se n'han recollit 4.086 quilos.

Per realitzar aquest servei, Emaya disposa cada tarda de recollida de set brigades, compostes cadascuna per tres operaris (21 en total) i un camió. Els controladors ambientals són una peça clau del sistema, amb quatre d'ells per nit assignats a la zona de recollida. Durant el dia n'hi ha nou que realitzen un treball d'inspecció i informació per detectar incidents i informar els ciutadans de les característiques del servei.

Emaya continuarà la campanya de conscienciació i informació ciutadana, amb especial insistència en alguns barris i a més potenciarà l'ús dels punts verds de Son Castelló i Sant Jordi.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nemesi Rubiales, fa mes de 5 anys

Jo tenc un trasto que podríeu passar a cercar si no us ha de ser massa molèstia. Es diu Jose Ramón Bauçà - no, Bauzá es fa dir- i fa una nosa que no és sofridora.
Seria demanar molt que el recollíssiu a Madrid?; li vàrem haver de dur perquè aquí embossava per tot.
Està en un casalot que té per nom "Senado". Demanant demanant ho trobareu aviat perquè tothom el coneix.

Valoració:0menosmas
Per MÉS brutor que mai, fa mes de 5 anys

Na Neus Truyols té síndrome de Diògenes

Valoració:1menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Si, per favor. Haurien de donar una solució perquè puguem desfer-nos dels electrodomèstics i aparells electrònics que ja no utilitzem i estan espenyats. Això si que es veritat.

Valoració:10menosmas
Per No tant, fa mes de 5 anys

Tan bruta com amb n´Isern, o un poc menys.

Valoració:4menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 5 anys

Llevat dels matalaixos, lo que se recull no ès necessari ja que sol tenir un valor per els que recullin i sol esser recollit per indigents.

Lo que se ha de recollir ès lo que prohibeixen abandonar: electrodomèstics, aparells electrics,
ordenedors, enderrocs, sanitaris i altres residus procedents de obres domèstiques, fluorescents, pots de pintura, bateries, piles, etc. ( Símbol de ironia).


En resum un servici inútil.

Valoració:3menosmas
Per Enric, fa mes de 5 anys


Home, tenint en compte que Armengol i Barceló s'autofeliciten de la feina feta, na Truyols no podia ser menys.

Però vaja el seu èxit és una puta brutor de ciutat. Precisament, els llocs més bruts són els contenidors (matalassos, vàters, marcs de quadres i finestres...).

I això de deixar-los a la porta sense obstaculitzar l'entrada encara és pitjor perquè és molt subjectiu què, on i per a qui s'obstaculitza.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris