muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
12°

El Bisbat lamenta que no s'inclogui la missa de Sant Sebastià en el programa de festes

El Bisbat de Mallorca ha enviat un comunicat de premsa en el qual «lamenta» la decisió de la Comissió de Festes de l’Ajuntament de Palma de no incloure la missa de Sant Sebastià en el programa de les festes patronals, ja que considera la missa a la Seu «un dels actes centrals i tradicionals de la festa».

«Més incomprensible resulta aquesta determinació tenint en compte que al programa d’actes figuren activitats organitzades per altres institucions alienes a l’Ajuntament», explica el Bisbat de Mallorca en el comunicat. I acaba dient que «tot i respectar l’autonomia de tota institució pública en la presa de decisions, cal recordar que el fet religiós i espiritual és un dret de cadascú dels ciutadans, i per tant atendre una tradició religiosa és la realització d’aquest dret que pertany a molts ciutadans».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Mateu, fa mes de 5 anys

I jo lament que el senyor bisbe es digui Javier Salinas i no Xavier Salines. A lo millor no sap on es troba.

Valoració:-1menosmas
Per undetants, fa mes de 5 anys

En un estat laic i on hi ha llibertat religiosa, les institucions públiques no han de publicitar cap acte que faci qualsevol entitat religiosa sense excepcions. Oi que no s'anuncien en els butlletins informatius dels ajuntaments les misses ni els serveis religiosos que es fan durant la setmana? Cada qual ha de fer el paper que li pertoca. Si un ajuntament és el representant de la ciutadania i aquesta ciutadania és plural en qüestió de religió, no té perquè afavorir-ne una per sobre de les altres.

Valoració:2menosmas
Per Amb propietat, fa mes de 5 anys

Un heretge és un que canvia un dogma de Fe. No se pot aplicar aquest qualificatiu, a unes persones que volen mantenir un estat laic i que no demostra en públic cap creença ni religió i que les respecta a totes.

Valoració:5menosmas
Per aga, fa mes de 5 anys

Francament, fins que no canviïn el repertori, crec que és bastant avorrida. I pel que fa a practicar el vot de pobresa, també em sembla que van una mica endarrerits.

Valoració:4menosmas
Per Llibertat, fa mes de 5 anys

Que no les programa l´Església les misses de tot l´any?
I que no hi va qui vol?
Tothom qui vulgui pot anar a missa durant les festes.
Que no hi vendran n´Urdangarín i la reialesa?
Perquè si aquests són els seus clients, mala imatge!

Valoració:6menosmas
Per Milenium, fa mes de 5 anys

Per bé de la humanitat la Iglesia Católica, hauria de ser una empresa S.A. amb els seus estatuts i socis, i pagar imposts, i estar més controlada...

Valoració:11menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 5 anys

I doncs, pareces un CATeto a babor

Valoració:-8menosmas
Per Pepet, fa mes de 5 anys

Mem, si sant sebastia es una festa religiosa hi h d'haver misa. Si no s' ha de deixar de fer festa per sant sebastia. Es bo d' entendre. O una cosa o s' altre. Pastels no.

Valoració:-2menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Més hipòcrita és robar, maltractar el poble, destruir la Natura i la Cutura, mentir i acusar en fals però també anar a Missa i a combregar, perquè els dames te vegin i pensin que ets molt devot o devota i molt bona persona.

Valoració:11menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 5 anys

A mem. Som un Estat aconfessional emperò sa nostra tradició és catòlica. No podem celebrar una festa que d' un Sant i negar-li es caràcter religiós. Es hipòcrita. Si volem laicisme, eliminem ses festividats catòliques des nostrocalendari de festes i limtemnos a ses festes culturals e històrics.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris