muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

Què passa amb el canòdrom?

Què passa amb el Canòdrom? És un cas i un espai pràcticament idèntic, i tot just a l’altrabanda de sa Riera, del Velòdrom, que darrerament sí ha estat notícia per les bones intencions de l’Ajuntament de dignificar-lo.

El Canòdrom, però, és encara més pobre, no hi ha cap construcció, és pràcticament tot un descampat, si bé ens pot cridar l’atenció la curiosa entrada al cantó de l’edifici ara universitari de sa Riera. Per això encara crida més l’atenció la «desaparició» d’aquest  espai de la vida ciutadana,  fa una quarantena d’anys que va acabar sa funció de pista de  carreres de cans i tot aquest temps ha estat abandonat. Amb el rebombori del parc de Sa Riera molts dels que sabien d’aquest espai suposaven que en podria haver format part, però no. Tot i que del parc aquest se n’ha parlat prop d’un segle, i no sempre bé, s’ha arribat a materialitzar, mentre el Canòdrom «no s’ha mogut», continua com un espai perdut a bell mig de Ciutat. En el mandat d’Aguiló es va parlar molt de la 'Falca Verda', doncs això en ve a esser el coll de l’embut.

Ja a la darreria del segle XIX el pla Calvet preveia una de les zones verdes més importants en aquest lloc. Això és abans de construir-hi els instituts, la resta de l’espai es va anar apropiant per altres usos recreatius o directament particulars, les zones públiques sempre poden esperar, en aquest cas més d’un segle.

L’any 2008 s’hi feu una operació de neteja que, anau a saber per què, incloïa una pallissa de ca a les palmeres, cosa que va esser denunciada per Pere Llofriu al bloc AmicsArbres el 29 de desembre, la foto és d’aquell moment. Mentre continua la polèmica sobre si es bo o dolent aquest tipus d’actuació amb les palmeres, s’han mort totes.

En qualsevol cas es tracta d’una altra factura tan costosa com inútil que enganyosament feia preveure que s’inauguraria just a l’endemà, però no: el Canòdrom continua essent un forat al mapa de Palma.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per LLebrer passejador, fa mes de 5 anys

No fa tants d'anys que es va tancar el canòdrom, només fa 10 o 15 aproximadament.

Juntament amb el velòdrom formarà part del futur parc de la Riera o Falca Verda. Però no sé quant haurem d'esperar més.

Hi ha un problema, que és el club Militar que trenca una bona connexió entre els tres espais, que ja estan preparats per poder intervenir i formar la gran Falca.

Esperem conservin els pocs arbres que queden i la porta d'entrada com a mimin.

Valoració:3menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Ja que un poc més amunt hi ha el poliesportiu dels militars i civils aval.lats pels primers, un poc mes avall hi hauria el dels ciutadans rasos.

Valoració:3menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Podrien fer-hi un poliesportiu. A la zona no en hi ha cap, el més proper és Son Moix, i donaria un bon servei a la gent de vàries barriades.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris