nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

L’Ajuntament crearà un parc d’habitatges de lloguer social

El tinent de batlia de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, ha anunciat aquest dimarts que Cort crearà un parc d’habitatges de lloguer social, «una de les mancances que tenia Palma com a recurs imprescindible a l’hora d’afrontar els processos de desnonaments». Noguera ha explicat que els primers pressuposts propis d’aquest equip de govern «marquen la tendència de voler solucionar una de les pitjors xacres que ha patit aquesta societat».

Per posar-hi solució, Cort actuarà paral·lelament en dos àmbits: subvencions de lloguer a persones afectades per desnonaments, especialment de lloguers i millora de la captació de pisos de Palma Habitada. En aquest sentit, hi haurà un pressupost de 350.000 euros per a subvencions a les persones afectades pels desnonaments que perden ca seva. La persona no pagarà més del 30% dels seus ingressos, i si cobren una renda mínima, en pagaran un 10%. Tan aviat com es detecti un cas de desnonament, es posarà al seu abast un pis de Palma Habitada, i l’Oficina Antidesnonaments subvencionarà la resta de l’import del lloguer.

Per a millorar la captació i poder comptar amb un major nombre de pisos, Palma Habitada comptarà el 2016 amb un pressupost de 100.000 euros per a promoció i difusió. També es milloraran les garanties per als propietaris pel que fa a desperfectes i impagaments. A principis d’any s’iniciarà una campanya per donar a conèixer aquestes novetats a la ciutadania, «amb l’objectiu que serveixin d’incentiu per a posar en el mercat els més de 16000 habitatges buits

El tinent de batlia de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne ha recordat que el passat mes de juliol, l’àrea d’Urbanisme va posar en marxa l’Oficina Antidesnonament, «com a garant d’ajuda a les persones immerses en un procés de desnonament, que ha ajudat a plantar cara a aquesta xacra social».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris