nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

Denuncien la substitució de la directora d'una oficina del SOIB per raons polítiques

En una de les oficines del SOIB a Palma no s’ha renovat la comissió de servei de l’actual directora. La seva substituta és la germana d’un dels nous tècnics de confiança del PSIB, i la dona d’aquest també ha entrat a formar part de l’oficina com a orientadora sense ser funcionària. La directora que no ha estat renovada havia aconseguit els objectius de l’entitat en un 918 per cent en el darrer control realitzat el mes de setembre. Segons ha pogut saber dBalears, les raons per no donar continuïtat a l’antiga directora responen a criteris de partit. A més, la substituta és amiga de la nova cap de servei d’intermediació i sistemes informatius del SOIBMari Carmen Hila, germana del batle de Palma.

El triangle familiar de Francisco Caparrós

L’origen d’aquest nou entramat d'amics del PSIB neix a partir de Francisco Caparrós, qui havia estat fins ara el tècnic d’intermediació en una oficina del SOIB. Caparrós ja havia intentat optar a la plaça de director de l’oficina en qüestió durant el mandat del PP. Però, malgrat recórrer, no va poder optar a aquesta plaça, ja que s’havia adjudicat a la directora que ha exercit fins ara. L’adjudicatària de la plaça va guanyar la possibilitat gràcies al major nombre de punts que acumulava en el seu currículum.

La influència del futur alt càrrec del PSIB augmenta en el moment del canvi de color polític en les institucions de les Balears. Canvis que també s’assoleixen en les principals administracions públiques, encara que sembla que aquestes modificacions no responen a criteris estrictament d’idoneïtat. Francisco Caparrós passa a ser persona de confiança pel PSIB del director general de Treball i Economia, Llorenç Pou, dins la Conselleria de Treball, Comerç i Industria. A més, des de la Conselleria s’afirma que Caparrós, que actualment ocupa un lloc base de tècnic, està pendent de ser nomenat ‘a dit’ a un lloc de feina amb més remuneració d’aquí a molt poc.

La seva germana, Maria Vianney Caparrós, és la persona escollida per substituir la directora de l’oficina del SOIB. I un altre familiar s’afegeix a formar part de la mateixa entitat. Maria Magdalena Vives, parella de Francisco Caparrós, és contractada com a orientadora. A diferència de la resta dels nous càrrecs, la germana de Caparrós i cunyada de l’actual directora no és funcionaria.

Si s’atén a criteris d’eficiència, la directora actual havia assolit el 918 per cent dels objectius fixats per l’entitat a 30 de setembre. Els anys anteriors a la seva arribada només s’assolien el 66 per cent d’aquests objectius. 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per k, fa mes de 5 anys

No estic d'acord. Si són capaços de ficar el familiars, amics i coneguts sense importar que els més preparats es quedin fora... què no serán capaços de fer aquests corruptes i trinxeraires. Em sap greu pels aturats.

Valoració:2menosmas
Per carlost, fa mes de 5 anys

Sincerament crec que amb aquest tema sa fet un gra massa.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris