nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

Cort se suma a la lluita contra la violència masclista

L'Ajuntament de Palma ha penjat aquest divendres un llaç lila i una pancarta contra la violència masclista.

Ajuntament de Palma

L’Ajuntament de Palma s’ha volgut sumar aquest divendres al Dia internacional contra la violència masclista que se celebra el 25 de novembre penjant una llaçada i una pancarta al balcó de la façana principal. Es tracta d’una de les iniciatives incloses dins el programa que s’ha preparat juntament amb altres institucions i entitats socials per lluitar contra aquesta xacra. A l’acte hi ha participat el batle Jose Hila i membres de la corporació municipal.

«Avui allò que volem fer és mostrar el compromís de la corporació en la lluita contra la violència masclista, una xacra social que s’ha d’eradicar», ha assegurat Hila. El batle ha volgut convidar a la ciutadania a participar el pròxim diumenge 22 de novembre a la Marxa Pacte Palma Rodam contra les violències masclistes, una de les activitats que organitza l’Ajuntament de Palma per a simbolitzar la implicació de la ciutadania contra la violència masclista i en suport a les persones que la pateixen. Enguany s’hi podrà anar en bicicleta, en patins o en patinets. Cal tenir en compte que la marxa no és una competició sinó una activitat lúdica i de compromís social.

Itinerari
Es realitzarà l’itinerari següent, d’aproximadament 6 km:
Plaça de Cort - avinguda Gabriel Alomar - plaça de Francesc Garcia Orell -plaça de Pere Garau - plaça de Miquel Dolç - carrer Balmes - plaça d’Abu Yahya - carrer d’Andreu Torrent- avinguda de l’Argentina – carrer de Jaume III – costa de Conqueridor – plaça de Cort.

La sortida es farà a la plaça de Cort a les 11h. Abans hi haurà ambientació musical amb la participació dels Tamborers per la Pau i els Geganters de la Sala i es donaran recomanacions perquè la sortida, el recorregut i l’arribada es facin sense cap incidència. Poc abans de la sortida es farà la lectura del Manifest del Pacte Palma Contra la Violència de Gènere.

Les inscripcions es faran el mateix dia, des del 9,30 h fins a la sortida, als envelats instal·lats a la plaça de Cort. Les inscripcions són gratuïtes i s’hi poden apuntar totes les persones que vulguin, sense límit d’edat i independentment de les seves condiciones físiques, ja que el caràcter de marxa és popular. Els infants menors de 12 anys han d’anar acompanyats de persones adultes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Marianna, fa mes de 5 anys

Me fa molta pena, pensar que hi ha homes defensors de la nostra Llengua però que en canvi, defensen la derogació de la Llei de Violència de Gènere i s´aferrin a la mentida, de que moren més homes a mans de les seves dones que a l´inrevés, malgrat que els mitjans ho callin..

Valoració:-1menosmas
Per Ensenyat, fa mes de 5 anys

A Espanya, tenim una de les taxes més baixes d'Europa de uxoricidis (assassinat d'una dona a les mans del seu marit o parella) malgrat que ens la presenten com alguna cosa desproporcionada.
No passem de la taxa de 2 per milió d'habitants, la qual cosa ens situa solament per sobre d'Andorra, Mònaco… mentre que Àustria té una taxa de 9 per milió i Finlàndia de 10 per milió.
Abans de la famosa i vergonyant LIVG (Llei Integral de Violència de Gènere), la taxa de uxoricidis era una mitjana de 49 en una població de 22.000.000 de dones, probablement tan prop de la taxa d'inevitabilitat i, encara que es fessin grans esforços, potser fos complicat baixar-la per simple impossibilitat de controlar imponderables.
Encara així, caldria fer l'esforç. Però un esforç de debò. No el que es fa aquí.
Després de la LIVG, la taxa va pujar a 60 de mitjana anual. I va pujar, probablement, i segons diuen els advocats, per venjances d'homes desesperats després de ser desallotjats de la seva casa, fills, treball i dignitat.

Valoració:0menosmas
Per Rosa Luxemburg, fa mes de 5 anys

I doncs, no mesclis ous amb caragols.

Valoració:-6menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

És que el nombre de dones que maten els homes és insignificant, mentre que els homes que aniquil.len les seves parelles femenines, és una xifra esgarrifosa.
Ara bé, hi ha molts d´infants que sofreixen maltractament dels seus pares i mares, alguns fins i tot arriben a morir a les seves mans, pel que també s´haurien d´ocupar d´aqueixes pobres criatures, encara més febles i indefenses.

Valoració:3menosmas
Per Cosme, fa mes de 5 anys

I si una dona mata un home, com ho denominareu? "Violència feminista"? Tan difícil és escriure "violència de gènere"? Aviat semblareu com aquella mllitant(a) de la CUP que no usa el plural masculí perquè ho deu considerar masclista! Ignorants!

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris