nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

Salvem les Fontanelles demana a l'Ajuntament un compromís ferm per salvar la zona humida

Imatge d'arxiu de les obres d'urbanització de la darrera zona humida de Palma, les Fontanelles.

Arxiu dB

Davant la incertesa del futur de la zona humida de ses Fontanelles, la Plataforma Salvem les Fontanelles es reunia aquest dijous amb el regidor d'Urbanisme, Toni Noguera i Joan Riera, de la Gerència d'Urbanisme, per conèixer de primera mà l'estat actual, tant administratiu com d'execució del macro centre comercial de la darrera zona humida de Palma.

La Plataforma ha demanat també a l'Ajuntament quin és el seu grau de compromís per fer efectiva la paralització del projecte i quines són les possibilitats que contemplen per establir una protecció definitiva per la darrera zona humida de les Fontanelles.
En aquest sentit s'han abordat tant les qüestions urbanístiques (competència exclusiva de l'Ajuntament), com les qüestions vinculades a la llicència comercial (en aquests moments afectada per la Norma territorial cautelar prèvia a la formulació del Pla director sectorial d’equipaments comercials de Mallorca aprovada pel Consell de Mallorca), com de temes ambientals, concretament pel que fa a la declaració de l’àrea biològica crítica, publicada fa unes setmanes per la Conselleria de Medi Ambient que caldria reforçar amb l'impuls per part de la Conselleria de la declaració d’una microreserva, figura d’alt nivell de protecció establerta per la LECO (Llei de conservació dels espais naturals de rellevància ambiental), que permetria reforçar l’àmbit de protecció de la saladina de ses Fontanelles, tal com preveu el seu pla de recuperació.

«Les Fontanelles no està perdut encara», asseguren des de la Plataforma. La situació actual de la tramitació dels permisos i llicències necessàries per al desenvolupament del projecte encara no està tancada i només s'hi han desenvolupat les obres d'urbanització. És per tot això que la Plataforma ha demanat a l'Ajuntament que lideri aquesta coordinació entre les diferents administracions per tal «d'evitar el projecte d'edificació del centre comercial i protegir definitivament la zona humida».

La Plataforma i l'Ajuntament s'han emplaçat a una pròxima reunió el mes de desembre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris