muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

El pressupost de Cort per a l'any 2016 serà de 389 milions d'euros, un increment del 2,75%

El batle de Palma, José Hila, la tarda d'aquest dimecres durant la presentació dels pressupostos municipals per a l'any

Ajuntament de Palma

El Pressupost propi de l’Ajuntament de Palma per a l’exercici 2016 és el pressupost «que acaba amb les retallades i inicia el camí de la devolució dels drets perduts pels ciutadans i ciutadanes de Palma».

Respecte del pressupost inicial de 2015 experimenta un increment del 2,75 per cent, amb un import de 389.943.200 €, que marca «un canvi de tendència després d’anys de baixada de l’import global, i es consolida com el pressupost més gran dels darrers cinc anys».

Des del consistori asseguren que «gràcies a la millora en les expectatives de recaptació, principalment de tributs de base immobiliària i de les aportacions de l’Estat, en relació amb el 2015, aquest creixement pressupostari ha estat possible congelant, de manera generalitzada, la pressió fiscal a la ciutadania i rebaixant el tipus de l’IBI per a neutralitzar les pujades derivades de l’efecte de la revisió cadastral de 2012, amb l’objectiu de no continuar carregant la crisi damunt les espatles dels veïns i veïnes de Palma».

L’exercici de 2016 es liquidaran les darreres amortitzacions de deute bancari d’organismes autònoms i consorcis i s’iniciaran les primeres del fons de pagament a proveïdors. Aquests passius financers situen el capital que obligatòriament s’ha d’amortitzar durant l’exercici en 37,6 milions d’euros.

El fons de contingència per a imprevists augmenta per llei fins a arribar a l’1per cent dels ingressos corrents, la qual cosa suposa passar d’1,2 milions d’euros el 2015 a més de 3,5 milions. Per tant, s’incrementa la dotació diferenciada de crèdits pressupostaris destinats a atendre necessitats de caràcter no discrecional i no previstes al pressupost inicialment aprovat que poden presentar-se al llarg de l’exercici.

S’ha pressupostat una operació de crèdit per un total de 2.710.200 euros per a inversions financerament sostenibles. La seva destinació serà, principalment, la millora d’infraestructures tant en accessibilitat als barris com per a millores d’eficiència a edificis públics, el desenvolupament de les mesures adoptades al Pla de mobilitat urbana sostenible, amb l’objectiu d’aconseguir una ciutat més moderna, amable i sostenible, i projectes d’eficiència energètica com la renovació dels sistemes de climatització a les instal·lacions esportives per a aconseguir un sistema més ecològic, més eficient i amb un menor cost de funcionament.

A la partida de Personal s’incorpora l’increment de l’1 per cent previst a la Llei de Pressuposts generals de l’Estat i una partida equivalent al 25 per cent de la paga extra retirada el 2012 i que serà objecte de negociació sindical, amb la voluntat de recuperar les retallades i els drets perduts també pel funcionariat i personal laboral municipal. A més, el pressupost per a 2016 incrementa un 11,6 per cent la dotació per a nous llocs de feina.

D’altra banda, el pressupost per a 2016 fa un esforç de contenció de la despesa corrent i incorpora una reducció de les despeses de publicitat i propaganda, i les d'atencions p

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per TOFOL, fa mes de 5 anys

Per que l'Ajuntament no ha fet una consulta als ciutadans per decidir en què gastem els doblers, igual que demanarà si volem o no terrasses dels bars pel Born? Per cert, una decisió que hauria de ser totalment dels politics....

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris