nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

La indústria cultural tendrà «un espai destacat» a l'edifici de Gesa

El tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, ha subratllat aquest dijous, durant una visita realitzada a l'edifici de Gesa, que la creació i la indústria cultural i creativa tendran «un espai destacat» dins de l'immoble.

La infraestructura ha obert les portes a gestors culturals, creadors i artistes, unes 40 persones en total, que han pogut conèixer de primera mà l'estat en què es troba l'edifici i conversar conjuntament amb els responsables municipals sobre els usos que se li han de donar a aquest espai.

 «Estam en la primera fase per recuperar aquest espai estratègic per a tota la ciutadania de Palma», ha manifestat Noguera, qui ha apel·lat a la necessitat de conèixer les idees i propostes dels diferents col·lectius a fi d'integrar-les dins del projecte de rehabilitació que es durà a terme el proper any.

Tal com ha explicat, la primera fase consistirà en la recollida de propostes i idees sobre la rehabilitació, el model de gestió i tot el ventall d'usos que podrà tenir l'edifici, de manera que els responsables de l'àrea de Model de Ciutat han mostrat les plantes de l'edifici, han pujat al terrat i han visitat l'auditori.

L'objectiu d'aquesta legislatura és posar en marxa l'edifici de Gesa i que aquest sigui «una realitat», ha incidit Noguera, que ha apuntat que, després de recollir idees i propostes, el 2016 l'Ajuntament ja podrà presentar el projecte de rehabilitació, per a la qual cosa també està treballant, per tal d'obtenir el finançament necessari i executar el projecte durant els anys vinents.

Tots els assistents han coincidit en la necessitat que la ciutat compti amb espais de reflexió, creació i investigació que permeti als diferents col·lectius del món de la cultura posar en marxa diferents projectes. 

En primer lloc, ha precisat Noguera, pot tenir un ús administratiu per a algunes àrees de l'ajuntament, un altre per potenciar les noves indústries i economies basades en el disseny i la creativitat, i un tercer per a la creació en base a un model d'autogestió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris