cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Comença la retirada dels contenidors de recollida pneumàtica de Palma

Comença la retirada dels contenidors de recollida neumàtica de Palma.

Ajuntament de Palma

Avui dilluns s’inicien les primeres accions per desmuntar la infraestructura de la recollida pneumàtica del centre de Palma. Concretament es realitzaran les proves de desmuntatge de les bústies perquè l’empresa concessionària encarregada de realitzar aquesta feina pugui fer un calendari detallat de la retirada d’aquestes instal·lacions.

El sistema de recollida pneumàtica del centre històric de Palma es va instal·lar l’any 2002 i va deixar de funcionar l’any 2012. Els responsables municipals d’aleshores optaren per deixar d’utilitzar aquest sistema, que patia avaries i reparacions continuades. El cost d’aquestes reparacions va anar pujant d’any en any, des dels 133.000 € de 2005 als més de 500.000 de 2011, quan el cost òptim de manteniment anual no hauria d’haver superat els 100.000 €. L’any 2013 l’anterior govern municipal ja optà per no reparar els 12 km de conduccions, que es trobaven en molt mal estat, per l’elevat cost de l’obra i la manca de garanties del funcionament.

Un sistema previst perquè duràs més de 30 anys no va arribar als 10. «Va ser una estafa als ciutadans la implantació de la recollida pneumàtica; a més del sobrecost i l'impacte a la ciutat, mai no va arribar a funcionar de forma correcta», ha manifestat la presidenta d'Emaya Neus, Truyol.

L’any 2013, per acord unànime de tots els grups municipals, s’inicià un procés judicial en el qual EMAYA va reclamar a les empreses concessionàries de les obres d’instal·lació del sistema de recollida pneumàtica, l’UTE format per Envac Iberia SA i Urbaser, una indemnització per la inutilització de la infraestructura. Els tribunals donaren la raó a EMAYA i les empreses han estat condemnades a pagar 26 milions d’euros. Atesa la sentència favorable, EMAYA ha optat per iniciar el desmantellament de les instal·lacions de la recollida pneumàtica.

En una primera fase es desmuntaran les 317 bústies existents als diversos carrers i places del centre urbà. El desmantellament es realitzarà amb totes les precaucions necessàries fins que la sentència sigui ferma: es precintaran les bústies amb indicació del punt d’on procedeixen, s’emmagatzemaran i es deixarà la retirada de les 26 vàlvules per a una darrera fase.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ERGO, fa mes de 4 anys

Realment escandalós. Els del PP, que sons els que ho posaren, haurien d'estar avergonyits...

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris