nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

Cort vol recuperar l'espai natural del Carnatge

Cort vol recuperar l'espai natural del Carnatge.

Ajuntament de Palma

L'Ajuntament de Palma vol recuperar la zona del Carnatge. Cort s'ha compromès a desenvolupar mesures per evitar la degradació d’aquest valuós espai natural del litoral i a realitzar activitats educatives i divulgatives.

Neus Truyol, regidora d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal de l’Ajuntament de Palma, i Josep Maria Rigo, coordinador de l’àrea, han visitat la zona acompanyats de Joan Forteza, president de la Federació d’Associacions de Veïns. El Carnatge és un espai natural situat entre Cala Gamba i Can Pastilla, l’únic tram litoral del terme municipal de Palma que es troba sense urbanitzar (llevat de Cabrera).

Pels seus valors naturals és una Àrea Natural d’Especial Interès, protegida per la Llei d’espais naturals. Destaca per la riquesa paleontològica: és un dels jaciments quaternaris més importants de Mallorca, amb presència abundant de fòssils d’espècies marines d’aquella època.

«Palma té espais naturals molts valuosos, que aquest govern municipal vol recuperar i potenciar» ha afirmat Neus Truyol; «el nostre objectiu és potenciar una Palma verda, on la gent estigui connectada amb la natura».

En aquest sentit, segons ha destacat el consistori, el Carnatge és un lloc especial, un lloc de trobada entre la terra i la mar, que ofereix al visitant un paisatge De fet són molts els ciutadans que acudeixen al Carnatge a passejar a peu i amb bicicleta, a nedar o a descansar a la vorera de la mar. Emperò l’interior d’aquest espai ha patit l’abandó i la degradació durant dècades: obertura de vials, abocaments incontrolats, degradació de les edificacions existents...

Durant la visita, Joan Forteza va mostrar als responsables municipals els principals punts negres del Carnatge: punts d’abocaments i acumulació de residus, edificacions en runa, una instal·lació nàutica abandonada, etc.

En aquesta primera visita, la regidora va poder comprovar in situ aquests problemes i els valors que encara té l’espai. «Hem d’actuar per corregir dècades de degradació», ha declarat Truyol; «s’ha de valorar aquest espai i donar a conèixer als ciutadans el seu patrimoni històric i natural», ha afegit.

Com a primeres actuacions, Cort contactarà amb experts que puguin contribuir a estudiar l’estat actual de l’espai i les mesures prioritàries per evitar que continua la degradació i es recuperi la zona.

Així mateix preveuen recuperar el programa educatiu que es va realitzar en el passat, adreçat a escolars que realitzaven itineraris per aquest espai. Per això es treballarà en l’edició de material didàctic i la senyalització de la zona.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ERGO, fa mes de 4 anys

Està bé que els cans tinguin els seus drets, però s'ha de mirar més. Els animalistes han creat un lobby de presió, en el qual no hauria de caure l'ajuntament.

Per altre banda, hi ha massa cans. Segur que més d'un no esta en les condicions que hauria d'estar....

Valoració:1menosmas
Per Quinatristesa, fa mes de 5 anys

La zona del Carnatge és luna "pedra de Roseta" de pels geòlegs, però els incults del PP la convertiren en un femer.

Valoració:3menosmas
Per Qui estima Mallorca no la destrueix, fa mes de 5 anys

Era un espai meravellós que el PP se va carregar

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris