cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

L’Ajuntament de Palma presenta les primeres propostes per evitar els desnonaments

El tinent de batle, Antoni Noguera, ha comparegut en roda de premsa amb el director general d’Habitatge, Eduard Montes.

25-06-2015Ajuntament de Palma

El nou tinent de batle, Antoni Noguera, ha explicat avui dijous que l’Ajuntament de Palma ha iniciat les reunions amb entitats bancàries per tal d’evitar els desnonaments. Noguera ha manifestat que aquestes trobades tenen com a objectiu traslladar a les entitats bancàries els objectius del nou Ajuntament.

En primer lloc ha explicat que vol «garantir que tots els bancs compleixen el Codi de bones pràctiques, és a dir, que compleixen la legalitat». En segon lloc, vol «establir un protocol social entre les entitats bancàries i l’Ajuntament de Palma per prevenir i evitar que es produeixin ordres de desnonaments a la nostra ciutat». I en tercer lloc ha manifestat que «els bancs hauran de cedir habitatges a Palma Habitada per contribuir al projecte social de Ciutat que ha de garantir un habitatge digne a totes les persones que ho necessitin».

El tinent de batle ha anunciat també que a partir del mes de juliol l’Ajuntament posarà en marxa una oficina antidesnonaments. Aquesta oficina comptarà amb una plantilla de 6 persones que conjugaran l’assessoria jurídica i social i la tasca administrativa; també ha explicat que comptarà amb la col·laboració estreta de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH).

Per acabar, Noguera ha anunciat que crearà una Mesa d’Habitatge. «Convidarem les entitats i institucions implicades per dur endavant polítiques valentes i coordinades en matèria d’habitatge» ha explicat. En aquesta Mesa d’Habitatge es convidarà l’IBAVI, la Conselleria de Benestar Social del Govern de les Illes Balears, l’IMAS del Consell de Mallorca i les entitats «representatives» de l’àmbit com són la PAH i la EAPN (Xarxa per la Inclusió Social a les Illes Balears).


COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per dubio, fa mes de 4 anys

Supongamos que yo tengo un piso alquilado y el arrendatario no me paga la mensualidad. ¿Me la pagará el Ayuntamiento? ¿O le parecerá normal que yo no cobre?. ¿Acaso los de la foto perdonarán el sueldo del mes?. No todo está en manos de bancos. Además, el que ha comprado un piso tiene que pagar la hipoteca ¿o estoy equivocado?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris