cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
17°

MÉS acusa el PSIB d'enrocar les negociacions a l'Ajuntament de Palma

02-06-2015

Les negociacions per arribar a un acord per a formar govern a l'Ajuntament de Palma entre PSIB, MÉS i Som Palma es troben «enrocades», segons els ecosobiranistes. El motiu, segons expliquen en un comunicat intern enviat a la militància, és la condició «irrenunciable» que imposen els socialistes de presidir la batlia i la no acceptació d'aquesta imposició per part de Som Palma.

Durant les darreres hores de la reunió d'aquest divendres les negociacions s'han centrat en el darrer dels documents necessaris per tancar l'Acord de Govern entre les tres forces polítiques, l'organigrama de l'Ajuntament. Des de MÉS acusen a Som Palma i el PSIB de mostrar «actituds poc generoses».

Segons els ecosobiranistes el PSIB-PSOE ha posat damunt la taula de negociacions una condició irrenunciable per a construir un govern de pacte i és la d’obtenir la batlia. Per la seva part, Som Palma es mostra reticent a conformar un govern si aquest està liderat pel PSIB-PSOE al capdavant de la batlia.

Ara mateix hi ha diverses opcions plantejades «per superar aquest escull però totes han estat condicionades pel requisit inamovible del PSIB-PSOE d’obtenir la batlia».

Fins el dia d'avui les negociacions entre Som Palma, PSIB-PSOE i MÉS per Palma havien avançat de forma «positiva, intensa i productiva». Les tres formacions han elaborat diferents documents que han evidenciat una entesa pràcticament total en el projecte que el futur govern de Cort ha de posar en marxa: Codi Ètic, Mesures Urgents per als primers 100 dies, Mesures a Cost Zero i avui s’ha tancat el Programa de govern. Cal remarcar que els representants dels tres partits «han mostrat una actitud col·laborativa des del primer moment amb un objectiu compartit: construir un projecte comú per Palma amb propostes valentes i transformadores».

Els ecosobiranistes consideren que «la millor opció per a un govern fort i estable per dur a terme polítiques valentes i transformadores a Palma és la d’un govern que inclogui les tres forces polítiques d’esquerres. Aquest és el nostre principal objectiu».

L'assemblea oberta de les tres formacions que s'havia de celebrar el pròxim dilluns, finalment, es posposa fins dimecres.


COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Mallorquín, fa mes de 4 anys

Van a ser cuatro años muy divertidos.

Sobre todo para los que vivimos en el extranjero.

Valoració:0menosmas
Per jbm, fa mes de 4 anys

No peguem amb sa massa grossa.
Certament tan greu seria que el PSIB ho volgués presidir tot com que els altres dos volguessin fer no res el PSIB.
Confiem amb que s'entendran, finalment, malgrat hi hagi "canvi de cromos", sempre que aquest "canvi de cromos" sigui només per sa presidència de ses institucions i no perquè es quedin una institució per hom.
Dins ses esquerres sa baula fluixa és sa del PSOE i, per tant, lo que importa és que s'avenguin a fer polítiques d'esquerra, que és on s'ha de pressionar, i no barallar-se per qui té més caramel·los.

Valoració:2menosmas
Per Sac de gemecs, fa mes de 4 anys

Idò temps n'ha tengut de sobres, però més val tard que mai. També potser ara intenta parlar un català- forasteril, per guanyar adeptes i quan ja sigui batle, li importarà un pebre i ho farà tot en foraster. Alerta, que aviat tot el consistori s'haurà espanyolitzat i haurà estat pitjor el remei (Hila) que la malaltia (Bauçà).

Valoració:0menosmas
Per ciutadana 2, fa mes de 4 anys

Pel que he pogut veure a una entrevista que li feren el sr. Jose Hila va nèixer a Palma a 1972, així doncs si els càlculs no em fallen ha tingut 42 anys per practicar la llengua oficial de la nostra comunitat! A part ja fa bastants anys que és regidor a l'ajuntament, si no vaig errada a la legislatura anterior, la del Pacte ja hi era, mira tu quin interès ha mostrat! Que ara s'hi esforça, d'acord, però crec que amb això, i me dol dir-ho , regidors com en Rubio i en Martinez li superen en positiu.

Valoració:7menosmas
Per I doncs, fa mes de 4 anys

Tivasdan té tota la raó. I també per aqui hi ha gonelles que vénen a insultar-nos en un perfecte Català, i fíns i tot en hi ha que son filòlegs, però que ens desitgen tot el mal possible.

Valoració:-8menosmas
Per balear, fa mes de 4 anys

Tivasdan En això que no hem de girar-li la llengua i parlar-li el català, tens tota la raó.

Valoració:9menosmas
Per balear, fa mes de 4 anys

Repetesc que algú es presenti a batle sense saber la llengua i els costums d'allà on es presenta, diu molt poc del seu esforç personal i de l'interès per tot allò que no sigui estrictament el seu redolet de casa. Jo personalment el felicitaria si l'està aprenent, però, repetesc, si és de fora, ha tengut temps, dubt que sigui nouvingut de fa 2 anys, i si és d'aquí crec que ja parla per si sol el fet. Jo no vull algú que no sap res del món més enllà de la seva comunitat de veins o més enllà del que li digui un senyor de Madrid que no sap ni pitjar el botó correcte quan toca.

Per cert, el senyor Patxi López, del PSOE també, un dia va dir al principi de legislatura "el Lendakari hablará Vasco" i encara se l'espera..., no crec que cossejant del mateix, sigui gaire diferent el cas...

Valoració:10menosmas
Per Biodramina, fa mes de 4 anys

Jajajajajajajajajajajajajaja..........

Valoració:0menosmas
Per Amb un lliri a la mà, no, fa mes de 4 anys

@Tivasdan

Quan ho farà bé, que es presenti per a batle.

Valoració:3menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 4 anys

baleear,: Potser tens raó, jo no el conec de res ni sé si fa molt ho poc que es a Mallorca. Tampoc no sé si és nascut aquí o no. Però, potser per la meva professió, sé que s'ha de reconèixer l'esforç de la gent. Ja sé que si va a treur's un certificat se'l carregaran. Però te'n faries creus de quanta gent té el certificat C, se suposa que almanco el dia de l'examen perlaren en català, però no ho han tornat a fer MAI MÉS. I a sobre els altres ens hem de traduir per ells, o això és el que voldrien. Jo a l sr. Hila, l'anim a seguir, que algun dia ho farà bé, o almanco, millor.

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris