nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín:

L'herència enverinada de l'Ajuntament de Palma

El nou Govern haurà de pagar 22 milions d'euros per l'expropiació d'un terreny

L'Ajuntament de Palma haurà de pagar gairebé 22 milions d'euros per l'ampliació del bosc de Bellver amb la incorporació d'uns terrenys annexos. El Tribunal Suprem ha confirmat la sentència que va dictar el 2013 el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) a favor de la propietària de Son Berga, en la qual es fixava un preu de 21.950.759,27 d'euros per uns terrenys de 35,76 quarterades (254.000 metres quadrats).

El Tribunal Suprem ha rebutjat, d'aquesta manera, els recursos de casació de l'Ajuntament i de l'Advocacia de l'Estat, que havien fixat el justipreu en 2,8 milions d'euros, després de la valoració dels pèrits l'any 2005.

Aquesta sentència condiciona totalment la gestió del nou govern, presumiblement format per PSIB, MÉS per Palma i Som Palma, que ja han qualificat la notícia de «terrible». I és que 22 milions és l'equivalent al marge de maniobra i d'inversió que té un ajuntament amb un pressupost de menys de 400 milions d'euros —la major part del qual s'ha de destinar a despeses corrents, com la de personal.

La causa del conflicte és el canvi de criteri del Jurat Provincial d'Expropiacions, que segons l'encara regidor de MÉS per Palma, Antoni Verger, «ha enterrat diversos municipis de Mallorca, com Palma o Manacor». El perquè d'aquest canvi de criteri no se l'explica gairebé ningú.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 5 anys

Aquest gremi judicial!!!

El preu de 2'8 milions de euros per aquesta finca rústica o agrícola era excessiu.

Una finca rústica no pot valer mai quasi 22 milions de euros.

Si han considerat como finca urbana, el propietari abans hauria de tributar hazienda uns 8 milions de euros, i equipar la urbanització amb carrers, depuradores, clavegaram, electricitat, aigua, etc. etc.

De aquesta manera serien solars equipats i el preu podria esser aquest.

O sigui que el 22 milions de euros seria la inversió que se hauria de fer per passar aquesta finca rústica a solars.

Valoració:4menosmas
Per bcn, la tumba del fascismo catalanista, fa mes de 5 anys

La futura alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, ha descartado este miércoles sumarse a la hoja de ruta independentista, tal y como le pidió el lunes el líder de ERC, Oriol Junqueras, como condición para pactar en el Ayuntamiento. Una petición que supuso tensar la cuerda de las negociaciones que Colau mantiene con ERC y PSC para gobernar con mayor comodidad. También este miércoles el cabeza de lista de los socialistas, Jaume Collboni, ha pedido a ERC que no supedite su política de pactos al independentismo

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris