cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
17°

El futur govern de l’Ajuntament de Palma marca el codi ètic per afrontar la legislatura

02-06-2015

MÉS per Palma, Som Palma i PSIB-PSOE han fet públic aquest dimarts un codi ètic que reguli «un govern de canvi a Palma». Aquest codi ètic forma part de les bases d'un futur acord que permeti conformar un govern que faci de «la participació, la transparència i la rendició de comptes les senyes d'identitat a Palma».

Aquest codi ètic serà compartit per l'equip de govern i a més a més cada una de les tres forces polítiques continuarà aplicant als seus membres el seu propi codi ètic i de bones pràctiques, la qual cosa, asseguren, constitueix un doble sistema de garantia. El codi inclou una comissió de seguiment que resoldrà els conflictes que se'n puguin derivar. Aquest codi ètic s'afegeix al Codi de Bon Govern Local subscrit per l'Ajuntament de Palma.

Els principis generals que conformen aquest codi passen per l’acompliment de la labor institucional amb lleialtat a la ciutadania, integritat, senzillesa, compromís, honradesa, moralitat, transparència, austeritat, exemplaritat, plena dedicació al servei públic i amb rendició de comptes. El de vetllar pel bon ús dels béns públics i per una gestió dels recursos públics basada en principis socials i ecològics d'eficiència, equitat i eficàcia. Realitzar la labor pública de forma inclusiva, amb respecte cap a la diversitat social, cultural, de gènere, entre unes altres; dignificant la relació entre l'Ajuntament i la ciutadania, escoltant a totes les persones que ho sol·licitin i combatent qualsevol forma de discriminació. Renunciar a qualsevol privilegi derivat de la condició de representant públic, incloent-hi l'assignació de vehicle oficial de caràcter permanent excepte recomanació expressa dels cossos de Seguretat. La inhibició en la presa de decisions i abstenció d'optar a càrrecs amb l'objectiu de representar interessos personals, anteposant sempre els interessos generals sobre els particulars. Evitar situacions que puguin general conflicte entre tots dos interessos. L’impuls del laïcisme en les institucions públiques, reconeixent i respectant la diversitat religiosa i la prohibició de contractació amb l'Ajuntament d'aquelles empreses que operin o tinguin sucursals en paradisos fiscals, així com d'aquelles que no respectin els drets laborals dels seus treballadors i treballadores.

Així mateix, aquest codi recull la limitació salarial segons les respectives exigències de cada formació política. L'excés salarial podrà ser destinat a donacions a institucions, partits i/o entitats sense ànim de lucre. A més, en el codi s’hi recull el compromís de la congelació salarial durant tota la legislatura, sense que sigui possible ni tan sols un augment de l'I.P.C. corresponent al respectiu any en curs.

Pel que fa a obsequis o regals les formacions es marquen la prohibició de rebre’ls, siguin en efectiu o en espècie, favors o serveis que procedeixin d'una persona física o jurídica relacionada directament o indirectament amb la seva activitat política i el valor de la qual superi els 60 euros. Tampoc es podran acumular regals procedents de la mateixa persona, organisme o empresa, que la suma dels seus valors sigui superior, igualment, als 100 euros durant el període d'un any. A més quan un regal o obsequi excedeixi de les quanties assenyalades, serà rebutjat i, si escau, retornat a la persona de procedència en el termini de cinc dies. Quan aquesta devolució no sigui possible, es procedirà a la seva integració en el patrimoni de l'administració o, si no resulta possible, es donarà a una entitat sense ànim de lucre. Tot regal o obsequi que es rebi quedarà plasmat en un registre.

IV.- Implicació en procediments judicials
Si per algun motiu algun dels membres de les tres forces fos implicat en un procediment judicial es comprometen a la renúncia al càrrec públic en cas d'obertura de judici oral i/o condemna per delictes vinculats a temes de corrupció, llibertat i indemnitat sexual (assetjament, abús o violació), contra la integritat moral, violència de gènere, pederàstia i maltractament infantil. En els supòsits d'imputació es posarà el càrrec a la disposició de la valoració que realitzi la comissió de seguiment del present Codi la qual resoldrà definitivament.

Per últim MÉS, PSIB i Som Palma s’han compromès, en el darrer punt del codi ètic, a crear una comissió de seguiment de l'execució del present codi.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Porqueret de Son Fava, fa mes de 4 anys

M'ha cridat l'atenció els "proyectes" que te el regidor de Mes.

I he dit be, diu "proyectes", no diu projectes.

Supòs que tots aquells que eren tan exigents amb el parlar den José Ramón Bauzá, ara ho seran igualment amb el parlar d'aquest regidor de Mes. I que les mateixes burletes que feren a n'en Bauzá les feran ara a n'en Noguera.

D'això s'en diu coherència.

Valoració:8menosmas
Per balear, fa mes de 4 anys

Jo hi trob a faltar que tot l'equip de govern s'expressarà públicament sempre en català quan estiguin exercint les seves funcions. Rita Barberà/ Patxi Lopez 2 no!

Valoració:12menosmas
Per spain is pain, fa mes de 4 anys

Estic d, acord amb en toni. Cap empresa que no treballi en català

Valoració:11menosmas
Per Toni, fa mes de 4 anys

Trob que hi manca:

"la prohibició de contractació amb l'Ajuntament d'aquelles empreses que no respectin, això és, que no facin ús de la nostra llengua"

Valoració:15menosmas
Per I doncs, fa mes de 4 anys

A això a molts no els entrarà díns el cap. Pensaràn que codi ètic d' un govern, és un oximorò, amb tots els csssos de corrupció que veim cada dia.

Valoració:14menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 4 anys

Impressionant! Pareix tret d'un país modern! Diuen coses normals, lògiques, coherents... No n'estic acostumada a llegir intencions així venint dels que ens governen darrerament!!!

Valoració:23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris