nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
25°

Les deu mesures urgents de MÉS, PSIB i Som Palma

Les tres formacions municipals han presentat aquest dilluns una bateria de deu mesures urgents com a base d'un futur acord que permeti conformar un govern de canvi a Palma

Façana de l'Ajuntament de Palma

01-06-2015S.S.

Les formacions municipals de MÉS, PSIB i Som Palma han presentat aquest dilluns una bateria de deu mesures urgents com a base d'un futur acord que permeti conformar un govern de canvi a Palma.

Aquestes mesures impliquen donar prioritat a les polítiques socials i a la recuperació de drets, que prioritzin el rescat de persones, la creació de feina digna, la cohesió social i la qualitat dels serveis públics.

Un nou temps polític «exigeix un govern que planti cara a l’estafa de la crisi en defensa de les persones i de l'interès general, que recuperi els serveis que han estat privatitzats i que lluiti contra l'especulació; un govern que faci de la participació la transparència i la rendició de comptes les seves senyes d'identitat», asseguren les tres formacions.

Amb aquest horitzó, Som Palma, MÉS per Palma i PSIB-PSOE acorden aquestes 10 mesures urgents «del canvi a Palma».

La llista de mesures, diuen, no pretén ser exhaustiva, sinó una mostra del compromís de totes tres forces polítiques amb la ciutadania. Les mesures van des de l’objectiu de pobresa zero, la creació d’una oficina antidesnonaments, la creació d'ocupació digna especialment dirigida a joves, aturats de llarga durada i majors de 45 anys, un pla de xoc de neteja amb dotació de recursos humans i tècnics per millorar la neteja a tots els barris de Palma fins a la preparació de la ciutat per acollir turisme al llarg de tot l'any, potenciant especialment rutes gastronòmiques, culturals i activitats esportives.

A més les formacions es comprometen a fer costat al teixit comercial de la ciutat, a derogar l'Ordenança cívica, l’obertura de l'Ajuntament a la participació i a la transparència la recuperació del nom oficial de Palma i la declaració de Palma com a ciutat lliure de maltractament animal, que inclourà la declaració de Palma antitaurina.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Llorenç, fa mes de 5 anys

I per a quan l'augment del transport públic urbà en diumenges i festius ?
I per a quan la desprivatització dels espais públics ciutadans que el PP ha reduït a negoci ?
I per a quan l'augment del reciclatge urbà i la posada en marxa de la selecció de deixalles i fems ?
I per a quan la recuperació de la memòria històrica en els nostres carrers i places ?

Valoració:5menosmas
Per Tomeu Suau, fa mes de 5 anys

Un bon tast, però m'agradaria (i crec que amb mi molts de ciutadans) que no ens oblidéssim de regular, i fer complir, d'una manera racional el tema de la sobreocupació de les terrasses de bars i restaurants i la privatització de l'espai públic que el govern municipal sortint ha perpetrat per a uns miserables ingressos a costa del benestar de tots. Semblava que la política de l'Ajuntament era: on hi hagui un infant jugant hi possem mobiliari privat. Per on pot córrer, per exemple, un nin a Blanquerna? Entre els xibius de plasticot, les taules il·legals i la cartelleria instal·lada al mitj del passeig? Ens mobilitzarem per a un eix cívic i de cada dia s'assembla més a Magalluf, però l'estampa es repeteix per tot Palma.

Valoració:6menosmas
Per RESISTÈNCIA ANTIESPANYO-LA, fa mes de 5 anys

RESISTÈNCIA ANTIESPANYOLA

Valoració:5menosmas
Per RESISTÈNCIA ANTIESPANYOLA, fa mes de 5 anys

COMUNICAT
--------------------


Després de les eleccions municipals i autonòmiques dutes a terme recentment, s'han obert unes expectatives inusitades fins a la data davant l'espectacular irrupció al mapa polític de forces gairebé desconegudes fins fa poc més d'un any, Podem (amb diverses marques) i Ciutadans, que han pres auge oferint mesures màgiques que solucionin la urgent necessitat d'àmplies capes de la societat, sotmeses
sense objeccions a la maquinària explotadora espanyola.

D'altra banda, la dreta neofeixista, representada principalment en el bipartit (pp-psoe) ha patit una seriosa garrotada a les urnes, extrem reconegut sobretot pels dirigents del PP, i no tant, o directament negat, per part dels sequaços del psoe, que únicament treuen pit i afirmen cínicament que han guanyat.
És obvi que el feixisme espanyol és cada vegada més una bèstia ferida, que s'agafa al poder tot i els seriosos correctius que rep a les urnes.
El pp està en plena crisi, i el PSOE creu ser el centre de totes les mirades, i els seus capitostos es freguen les mans pensant en futurs pactes que els mantinguin en els seus llocs de privilegi.

Dels partits emergents, es poden treure diferents conclusions sobre aspectes rellevants del seu ideari.
De la formació autodenominada ciutadans, que procedeix d'una escissió del PP a Catalunya, poc o gens podem esperar d'positiu. No són més que una prolongació maquillada del PP, la seva marca blanca, una espècie de llop amb pell de xai.

Dels exmilitants del 15-M, coneguts per la denominació Podem, i diversos noms usats en les eleccions municipals (Ara Madrid, Barcelona en comú, etc.) esperem que estiguin a l'altura de les expectatives que estan creant, i que no es quedin en foc d'encenalls, recalcant, però, que la Resistència veu amb bons ulls els programes socials als quals poden aspirar col·lectius com Podem, però sense deixar de banda l'avanç clar i decidit en la negociació, i la recerca d'acords amb les formacions independentistes per assolir en un curt termini formes de solució a les inquietuds nacionals dels pobles i que permetin sentir la veu de la ciutadania de les nacions que aspiren a assolir cotes dignes de democràcia, el restabliment de drets conculcats per l'aparell de poder espanyol, i poder així, mitjançant la seva lliure expressió democràtica, aconseguir la merescuda llibertat i la construcció nacional, mitjançant la formació de nous estats, en una Europa cada vegada més competitiva i que es debat en grans incerteses econòmiques, socials, etc. degut, en bona mesura, a la rèmora que li ha suposat el fracàs del fallit estat espanyol, al qual han de sufragar per no llastrar encara més l'economia europea, a causa dels continus malbarataments i mals usos dels que han fet gala des dels partits corruptes PP- PSOE.

Si Podem (i les seves marques blanques) porten a terme polítiques, que (a més de centrar-se en bona mesura, en aspectes econòmics que contribueixin a sanejar els devastades arques) serveixin també per atendre les justes i històriques reivindicacions dels pobles que aspiren a lliurar-se del jou espanyol, hauran donat passos importants per obtenir el beneplàcit de la nostra organització.

S'han esforçat molt, des dels seus començaments, a donar a entendre la seva presumpta implicació en processos i formes de pensament d'esquerra, i ara que tocaran el poder, tindran ocasió de demostrar-ho. Tot i això, si des de la Resistència veiéssim que aquesta formació que tantes il·lusions a aixecat, no fes honor a això, i si no s'avancés eficaçment pel camí de la llibertat i de l'expressió de la voluntat de les nacions, seríem els primers a fer-ho veure i en mostrar el nostre profund desacord.
No donem suport, de cap manera, governs que estiguin basats en pactes amb els neofeixistes del PSOE-PP, ja que tots dos són diferents gossos amb el mateix collaret.
El PSOE i el PP, com profunds defensors de l'espanyolisme més ranci i caspós, i per tant, com a enemics decidits de la llibertat de les Nacions de l'anomenat estat espanyol, no poden ser punts de suport per als pobles, als que sempre han utilitzat en el seu profit propi i als que han plomat sense compassió per creixença personal dels seus dirigents i afins.

A les formacions independentistes, els animem a ffffffseguir lluitant en els processos de construcció nacional començats o en projecte, ja no deixar-se vèncer mai pels quals tant gaudirien veient enfonsar l'esperit col·lectiu dels seus pobles.
Dediquem una salutació especial al Poble Català, que porta ja diversos anys en primer pla de l'actualitat política, seguint el seu procés de transició nacional cap a la llibertat, malgrat els múltiples obstacles i traves que se segueixen trobant.
Amb caminar ferm i decidit ho aconseguirem, més aviat que tard.

Endavant, Pobles!
No us rendiu, prosseguiu la lluita pel camí cap a la llibertat!

Valoració:4menosmas
Per Joan de Porreres, fa mes de 5 anys

,,,,, mesura vital; batles mallorquins i que el parlin.

Valoració:8menosmas
Per RESISTENCIA ANTIESPAÑOLA, fa mes de 5 anys

COMUNICADO
--------------------


Tras las elecciones municipales y autonómicas llevadas a cabo recientemente, se han abierto unas expectativas inusitadas hasta la fecha ante la espectacular irrupción en el mapa político de fuerzas casi desconocidas hasta hace poco más de un año, Podemos ( con diversas marcas ) y Ciudadanos, que han tomado auge ofreciendo medidas mágicas que solucionen la acuciante necesidad de amplias capas de la sociedad, sometidas
sin reparos a la maquinaria explotadora española.

Por otro lado, la derecha neofascista, representada principalmente en el Bipartido ( pp-psoe ) ha sufrido un serio varapalo en las urnas, extremo reconocido sobre todo por los dirigentes del pp, y no tanto, o directamente negado, por parte de los secuaces del psoe, que únicamente sacan pecho y afirman cínicamente que han ganado.
Es obvio que el fascismo español es cada vez más una bestia herida, que se agarra al poder a pesar de los serios correctivos que recibe en las urnas.
El pp está en plena crisis, y el psoe cree ser el centro de todas las miradas, y sus mandamases se frotan las manos pensando en futuros pactos que les mantengan en sus puestos de privilegio.

De los partidos emergentes, se pueden sacar distintas conclusiones sobre aspectos relevantes de su ideario.
De la formación autodenominada ciudadanos, que procede de una escisión del pp en Catalunya, poco o nada podemos esperar de positivo. No son más que una prolongación maquillada del pp, su marca blanca, una especie de lobo con piel de cordero.

De los exmilitantes del 15-M , conocidos por la denominación Podemos, y diversos nombres usados en las elecciones municipales ( Ahora Madrid, Barcelona en comú , etc. ) esperamos que estén a la altura de las expectativas que están creando, y que no se queden en agua de borrajas, recalcando, no obstante , que la Resistencia ve con buenos ojos los programas sociales a los que pueden aspirar colectivos como Podemos, pero sin dejar de lado el avance claro y decidido en la negociación, y la búsqueda de acuerdos con las formaciones independentistas para alcanzar en un corto plazo formas de solución a las inquietudes nacionales de los pueblos y que permitan oir la voz de la ciudadanía de las naciones que aspiran a alcanzar cotas dignas de democracia, el restablecimiento de derechos conculcados por el aparato de poder español, y poder así, mediante su libre expresión democrática, alcanzar la merecida libertad y la construcción nacional, mediante la formación de nuevos estados, en una Europa cada vez más competitiva y que se debate en grandes incertidumbres económicas, sociales, etc. debido , en buena medida, a la rémora que le ha supuesto el fracaso del fallido estado español, al que tienen que sufragar para no lastrar aún más la economía europea , debido a los continuos despilfarros y malos usos de los que han hecho gala desde los partidos corruptos pp- psoe.

Si Podemos ( y sus marcas blancas ) llevan a cabo políticas, que ( además de centrarse en buena medida, en aspectos económicos que contribuyan a sanear las devastadas arcas ) sirvan también para atender las justas e históricas reivindicaciones de los pueblos que aspiran a librarse del yugo español, habrán dado pasos importantes para obtener el beneplácito de nuestra organización.

Se han esforzado mucho, desde sus comienzos, en dar a entender su presunta implicación en procesos y formas de pensamiento de izquierda, y ahora que tocarán el poder, tendrán ocasión de demostrarlo. Aún así, si desde la Resistencia viéramos que esa formación que tantas ilusiones a levantado, no hiciera honor a ello, y si no se avanzara eficazmente por el camino de la libertad y de la expresión de la voluntad de las naciones, seríamos los primeros en hacerlo ver y en mostrar nuestro profundo desacuerdo.
No apoyamos, de ningún modo, gobiernos que estén basados en pactos con los neofascistas del psoe-pp, ya que ambos son distintos perros con el mismo collar.
El psoe y el pp, como profundos defensores del españolismo más rancio y casposo, y por tanto, como enemigos decididos de la libertad de las Naciones del llamado estado español, no pueden ser puntos de apoyo para los pueblos, a los que siempre han utilizado en su provecho propio y a los que han esquilmado sin compasión para medro personal de sus dirigentes y allegados.

A las formaciones independentistas, les animamos a ffffffseguir luchando en los procesos de construcción nacional comenzados o en proyecto, y a no dejarse vencer jamás por los que tanto disfrutarían viendo hundirse el espíritu colectivo de sus pueblos.
Dedicamos un saludo especial al Pueblo Catalán, que lleva ya varios años en el candelero de la actualidad política, siguiendo su proceso de transición nacional hacia la libertad, a pesar de los múltiples obstáculos y trabas que se siguen encontrando.
Con andar firme y decidido lo conseguiremos, más pronto que tarde.

Adelante, Pueblos !
No os rindáis, proseguid la lucha por el camino hacia la libertad !

Valoració:0menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Bones mesures. Endavant, sort i força.

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris