nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Condemnades a pagar més de 18 milions d'euros les empreses de la recollida pneumàtica de Palma

La sentència declara que van incomplir les seves obligacions contractuals, de manera que la UTE és condemnada a pagar la quantitat reclamada per l'empresa pública de Palma

El Jutjat de Primera Instància número 22 de Palma ha estimat la demanda presentada per Emaya i ha declarat en una sentència que Envac Iberia SA i URBASER, integrants de la Unió Temporal d'Empreses Palma Casc Històric, incompliren les seves obligacions contractuals en el projecte i construcció de la xarxa de recollida pneumàtica dissenyada, construïda i instal·lada a Palma.

Els condemna a pagar 18.701.715 euros, quantitat a la qual cal sumar l'Índex de Preus Industrials més 446.208 euros. A aquesta quantitat cal restar 1.165.263 euros amb què es valora la part de la instal·lació subsistent i el que hagi percebut Emaya per l'execució de l'aval constituït a favor seu. En total, doncs, Emaya percebrà 18.046.208 € en concepte d'indemnització. Cal sumar a més els interessos meritats des de la data d'interposició de la demanda, juliol de 2014.

La sentència no és ferma i pot ser recorreguda davant l'Audiència Provincial en un termini de 20 dies.

La recollida pneumàtica d'escombraries va començar a funcionar a Palma el 2002 i entrà en col·lapse definitiu per múltiples incidències deu anys després. La demanda d'Emaya ara estimada al·lega que la pèrdua de la instal·lació es produeix per una corrosió generalitzada i accelerada que afecta la pràctica totalitat de les canonades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris