nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
12°

Alternativa per Pollença denuncia l'ampliació del port del municipi

Pere Josep Coll, Marina Llobera i Antònia Cerdà, membres d'Alternativa per Pollença.

El partit municipalista Alternativa per Pollença, es mostra totalment contrari a l'ampliació prevista pel port del municipi per diversos motius. El primer argument és de caràcter ambiental i d'impacte paisatgístic. El segon deriva del conflicte entre interessos privats i veïnals. Finalment, la tercera raó que donen és que l'ampliació del port incompleix la moció aprovada en la qual s'establia l'imperatiu de convocar una reunió de la junta de portaveus amb representants de les administracions amb competències a la badia (Ports, Costes i Ministeri de Defensa) «per cercar solucions globals i alternatives als fondejos il·legals de la badia»; a hores d'ara encara no s'ha produït la reunió tot i haver tirat endavant l'acord el mes d'octubre.

Segons informa Alternativa per Pollença, es preveu construir un dic de contenció fet de formigó davant l'escullera del port, la instal·lació d'un pantalà flotant annexe al d'Albercuix per perllongar-lo i, paral·lelament, implantar un camp de 200 boies. Tot això per donar cabuda a embarcacions de fins a 25 metres d'eslora. El partit assegura que l'ampliació no es fa pensant en els veïns del municipi: «lluny de solucionar el problema de la manca d'espai i amarrament que tenen alguns pollencins, la majoria dels quals tenen barques petites, [l'ampliació] durà altres conflictes com una major elitització de la zona o l'augment del volum de barques».

L'agrupació municipalista manifesta que s'oposa a solucions que privatitzin i que siguin destructores del paisatge perquè «pensen més en el negoci que en el medi ambient o la defensa de l'espai públic». Alhora, exigeixen a Ports que abans de fer qualsevol passa faci una reunió amb l'Ajuntament i, al mateix temps, demanen al consistori que compleixi la moció aprovada al ple per tal d'avançar cap a la gestió directa i pública d'un camp de boies sostenible.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris