algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

El Grup Barceló, vell conegut, guanya el concurs del Palau de Congressos

La mesa de contractació integrada per funcionari del Govern balear i l'Ajuntament de Palma s'ha decantat finalment per l'oferta del grup Barceló per l'adjudicació de la gestió del Palau de Congressos. Barceló havia ofert 1,7 milions anuals pel lloguer de la infraestructura i 40,5 milions per l'opció de compra de l'hotel annex en un període de cinc anys.

Els dos grups, Barceló i Meliá, havien plantejat la mateixa fórmula d'explotació: lloguer del recinte congressual i de l'hotel amb opció de compra durant cinc anys sobre l'immoble d'allotjament per un mínim de 40,5 milions d'euros. Respecte a l'oferta tècnica, que recull conceptes com a manteniment i conservació del complex, Barceló havia aconseguit una puntuació de 13,05 punts sobre 20 i Meliá 9,40 punts. Ara, el pròxim dijous el consell d'administració el consell d'administració es reunirà per ratificar la decisió de la mesa de contractació

La «jugada» del Grup Barceló

El 17 de març el grup hoteler es va presentar al concurs juntament amb Melià i les reaccions dels partits de l’oposició no es feren esperar. La gestió prèvia duta a terme pel grup hoteler a l’edifici va generar polèmica.

Antoni Verger, portaveu del grup municipal MÉS a Palma, recordava l’època en la qual governaven en coalició amb Aina Calvo. Segons Verger, l’exbatllessa els explicava que «l'única sortida era que l'Ajuntament avalés amb 30 milions la continuació de les obres i permetre així que Barceló sortís ràpidament de l'operació, sense abonar la penalització de 5 milions d'euros que li pertocava per incomplir flagrantment el contracte». 

El també secretari del PSM a Palma afirmava que el seu grup es va negar al que consideraven una greu errada, ja que «implicava el risc que els ciutadans acabessin pagant tota la construcció del Palau»

El grup MÉS definia com «estafa» la concurrència de Barceló. Els ecosobiranistes justifiquen l’afirmació explicant que Barceló «havia de posar 80 milions, que finalment han posat els ciutadans, i ara ho tindrà per zero euros»

Per la seva part, l'exbatllessa de Palma Aina Calvo va declarar també el passat març sentir-se extorsionada per part del mateix grup en l’època en la qual la socialista fou batllessa de Ciutat. Calvo va recordar una cridada de Simó Pere Barceló on el copresident del Grup Barceló «li exigia 30 milions d’euros per finalitzar les obres» quan el grup hoteler s’havia adjudicat el Palau. A més, segons afirmava l’exbatllessa, el grup Barceló va afegir una nova amenaça quan proposaren «paralitzar les obres»

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pepet, fa mes de 6 anys

Barcelo "vell conegut"? De qui? No serà de voltros, desgraciats. Sabeu que vos vull dir, idò que se os ve el plumero. No podeu ser més sectaris perque no sou més vius.

Valoració:-15menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 6 anys

Encara estan a temps de esbucar el conjunt.
Per no voler perdre 30 milions de euros, o una cosa així, se perdran 125 milions de euros i qualque cosa més.

Val més perdre 130 milions de euros i que aquesta gent, me refereix a empresaris, no se quedi amb el conjunt per res i encara se lis haura de pagar per a que se ho quedin.

Valoració:7menosmas
Per Marianna, fa mes de 6 anys

Dèiem que n' Isern era ún dels poquíssims polítics del PP que valien un poc? Idò ara ja ha perdut la virginitat i ja el poden anomenar Cavaller de la Ordre del Sobre. Perque tampoc el veig beneit com per fer un regal així sense cap contra-prestació.

Valoració:13menosmas
Per jbm, fa mes de 6 anys

Per I doncs,

No ho creguis, no han perdut es papers, ho han fet ben aposta: es seuobjectiu és robar es pobres per donar-ho a aquells quija són rics; per això feren sa crisi aquesta, perque ses caixes encara no eren seves i sa sanitat pública, i s'escola pública tampoc: ara, com que s'estat no podrà pagar, els haurà de vendre lo públic a preu de clovella de fava. no han perdut cap paper no, van seguint es programa que s'havien fixat.

Valoració:6menosmas
Per Aina, fa mes de 6 anys

El grup Barceló sempre guanya. Recordau com se van carregar Orizonia?

Valoració:7menosmas
Per Pogut, fa mes de 6 anys

MES i Verger se queixaren però ningú va dimitir. Igual amb Son Espases. Se queixen però amèn!

Valoració:6menosmas
Per Els fsranesos no aguantaren tant, fa mes de 6 anys

Idò: varen abandonar, hi vàrem posar els doblers nosaltres per fer-lo i ara sí que el volen! A bon preu, s´entén!
Poden anar amb en March i altres depredadors...
Segur que encara faran un homenatges a en Mates!

Valoració:16menosmas
Per Pep, fa mes de 6 anys

Esper que el pròxim Ajuntament de Palma es miri amb lupa tot això i ho dugui al jutjat, si hi ha alguna cosa mal feta.

Valoració:13menosmas
Per ERGO, fa mes de 6 anys

Realment vergonyós, molt vergonyós...

Valoració:14menosmas
Per I doncs, fa mes de 6 anys

Per això he hagut de sofrir una pujada de l' IBI i de tots els impostos i de les taxes municipals? Per això he sofert retallades i he vist com l' Ajuntament no donava rès als menjadors socials i ho haviem de posar tot, els també depauperats però solidaris ciutadàns? Per això se fan obres pagades amb doblers públics? Per llavors regalar-les als mil.lionaris i que encsra es fàssin més rics? Francament, crec que han perdut els papers.

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris