nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
26°

El PI vol que la nova Platja de Palma inclogui tot el patrimoni històric com un actiu turístic

El passat setembre les associacions Arqueover i Amics de na Galera sol·licitaren la declaració de zona BIC per aquesta àrea i la protecció de la superfície total de l’illot.

Amics de na Galera

El PI a Palma aixeca la veu per alguns jaciments arqueològics que el Pla de Reforma Integral (PRI) de la Platja de Palma margina, com és el cas del jaciment púnic ebusità de l’illot de na Galera, o les pedreres de Torre Rodona i la de Cals Capellans.

Segons el candidat de la formació a Cort, Toni Fuster, la iniciativa per impulsar la reforma d'aquesta part considerada “madura” de la capital balear només recull els enclavaments inclosos dins el Catàleg de Bens del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), i que són declarats Béns d’Interès Cultural (BIC), però en canvi no preveu cap possibilitat de revisió per poder-hi incorporar altres àrees d'interès.

Per a Fuster, és necessari que el turisme es planifiqui com una part “d'un tot” més complex, i els governants han de ser capaços de mantenir les sinergies del sector turístic també “i sobretot” amb el patrimoni arqueològic.

“Aquest és l’únic model vàlid per a créixer com a referent turístic i com a societat, mantenint la nostra identitat i el nostre patrimoni que ens recorda d’on venim”, afirma Fuster, qui també veu en això una possibilitat d'acostar-se de mica en mica a la desitjada desestacionalització del motor econòmic de les Illes.

El cap palmesà del PI assenyala que encara hi ha molta documentació que cal corregir en el PRI de la Platja de Palma, i critica el retard acumulat en el seu desplegament.

“Un pla que duu 11 anys tramitant-se, i que posa de relleu la incapacitat de molts governs i sobretot el greuge comparatiu de l’Estat espanyol en quant a inversions”, sentencia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris