cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
27°

MÉS considera que les mesures que proposa Cort per controlar els renous són insuficients

8498

MÉS ha considerat que les mesures proposades per l'equip de Govern de Cort per controlar els renous són insuficients.

Arxiu

MÉS ha considerat que les mesures proposades per l'equip de Govern de Cort per controlar els renous són insuficients. Els econacionalistes han ressaltat que els veïnats i les veïnades del carrer Fàbrica i el barri de la Llotja pateixen “greus inconvenients” pels renous generats sobretot per la “concentració de persones i les terrasses”.

Neus Truyols, regidora econacionalista, ha assegurat que “L’origen dels renous està clarament identificat: són les veus humanes”. “Per tant, és imprescindible implementar l’Ordenança de Renous amb mesures que limitin la concentració de persones”, ha afegit.

La regidora ha afirmat que les mesures posades en marxa fins ara, més les incloses en les conclusions d'aquests expedients, “són totalment insuficients”. “No hi ha marge de seguretat per garantir que els alts i alarmants nivells de renous que ara es produeixen no es reproduiran en el futur immediat”, ha afirmat.

Per aquest motiu, la regidora ha proposat “mesures més contundents que garanteixin que aquest problema dels renous desapareixerà i els veïnats i veïnades de Fàbrica i la Llotja podran descansar”. “S’ha de mantenir un equilibri entre l’activitat econòmica, l’ús ciutadà de l’espai públic i el descans dels veïnats”, ha afegit.

Tres propostes
en aquest sentit, els econacionalistes han presentat tres propostes per tal de poder reduir els renous a la zona. La primera és reduir l’ocupació de les terrasses i garantir que el 50% de l’espai sigui lliure no ocupable, per tant reduir la densitat de terrasses.

La segona és Limitar la concentració de bars i restaurants reduint el nombre de llicències. I la tercera és augmentar les mesures de control, destinant més efectius de la patrulla verda i aprofitant millor els recursos humans i materials.

Truyol ha recordat que el carrer Fàbrica “és un eix cívic”. “Té funcions més enllà de les comercials o empresarials; es va llevar espai al trànsit i als cotxes per a recuperar-lo pels veïns i veïnes; combinat amb alguna terrassa”, ha afirmat.

La regidora, finalment, ha sentenciat que “l’equip de govern s’ha de prendre molt seriosament el problema dels renous i posar en marxa tots els instruments legals, policials, materials i humans, per acabar amb aquest problema de convivència veïnal i salut pública”.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris