nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Palma obre els actes del centenari de la mort de l'Arxiduc

6785

María José Massot, coordinadora general de cultura de Cort, amb el cònsol honorari de la Repúbica Txeca, Dalibor Ciak; el ministre-director del Fòrum Cultural de l'Ambaixada d'Àustria, Gabriel Kramarics; la directora del Narodni Arxiu, Eva Gregoricova; l'ajudant de l'Arxiu de Palma, Manuel Oliver i la coordinadora entre els arxius de Praga i Palma, Helga Shweindinger.

Cort

Palma ja ha obert els actes per a commemorar la mort de l'arxiduc Lluís Salvador amb la inauguració d'una exposició a l'Arxiu Municipal de Can Bordils. La mostra, amb el nom de “De Florència a Mallorca per Praga: L’Arxiduc Lluís Salvador”, romandrà oberta fins al pròxim 23 de febrer de 2015 i estarà dedicada a commemorar l'obra de l'escriptor i científic.

La mostra s'emmarca com a preludi de les activitats programades per Cort i altres institucions per commemorar l’Any Arxiduc que se celebra l'any que ve. L’Arxiu Municipal de Can Bordils presenta una exposició composta per trenta panells amb textos, mapes, vistes, quadres, fotografies, diplomes, manuscrits, documents, dibuixos i cartes, que han estat digitalitzats a Praga, així com una completa bibliografia sobre l'Arxiduc de fons propis de l'Arxiu Municipal.

L'exposició compta amb una primera part que concentra la història dels regents de la Toscana durant 22 anys on quatre grans ducs van governar aquest país des de l'extinció dels Médicis fins a l'any 1859, amb Leopoldo II, pare de Lluís Salvador. La segona part ofereix la col·lecció de l'obra escrita per l'Arxiduc, on es poden observar llibres originals, manuscrits, proves i fotografies.

L'Arxiduc Luís Salvador va publicar més de 70 llibres al llarg de la seva vida, gran part d'ells anònims, sobre les illes i llocs del Mediterrani, entre ells Mallorca. La gran majoria d'aquests llibres van ser escrits com a resultat dels seus nombrosos viatges i són pràcticament desconeguts per al públic, ja que es van publicar en petites edicions que no van sortir a la venda.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris