algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
17°

Cau la cornisa de la seu del Círculo Balear

Imatge de l'incident.

G.V.

Incident a la seu de la Fundación Nacional Círculo Balear (FNCB). El matí de dimecres part de la cornisa del balcó de la nova seu de l'entitat des de fa un parell de mesos va caure el dimecres dematí.

L'incident es produí entre el carrer Oms i Francesc de Borja Moll de Palma. Tot i els despreniments, cap vianant resultà ferit. És la segona vegada en pocs dies que es produeix un accident d'aquestes característiques en un dels carrers més transitats de Ciutat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Mallorqui, fa mes de 6 anys

Catalanistes de merda!!!!
Partiu cap a cagaluña, forasters!!

Valoració:-3menosmas
Per Rabieta que te menja!, fa mes de 6 anys

Espanyol i mallorquí,
Per què no te´n vas de la Terra? Ancha es Castilla!
Per cert,
On para Calalunya? O estaves nerviós quan vas escriure?

Valoració:5menosmas
Per Biel, fa mes de 6 anys

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Xesc Bujosa, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, etc.

Valoració:12menosmas
Per arg, fa mes de 6 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblars en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:9menosmas
Per Espanyol y Mallorqui, fa mes de 6 anys

Catalanistes de merda!!!!!!!!!
Perque no partiu tots cap a calalunya?

Valoració:-26menosmas
Per inde, fa mes de 6 anys

No els hi caurà sa cara de vergonya, no...

Valoració:19menosmas
Per Cap a l´infern manca gent!, fa mes de 6 anys

Passava per allà i ho vaig veure. Policia local i bombers.
Varen haver d´acabar d´esbucar les fioles del pis del circo. I un homonitxeu al balcó intentant conservar la pancarta!
Es veu que tenen doblers perquè quatre rates puguin tenir un pis al c. dels Oms! Qui els els dóna?
(J.R? Aznar? Bauzá?)
Llàstima que no se´n duguessin fioles, fiols i tota la resta de parentela.

Valoració:13menosmas
Per spainispain, fa mes de 6 anys

Si un dia li cau el pèl d'una cella a en Jorge Campos, també ho publicareu.

No els doneu tant importància . No la tenen. No se la mereixen.

Valoració:25menosmas
Per Joan M, fa mes de 6 anys

Simbòlic, molt simbòlic... El seu regne del terror s'enfonsa, fins i tot físicament.

Valoració:18menosmas
Per MAVT, fa mes de 6 anys

Ja hagués pogut caure s'edifici sencer!

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris