nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Els socialistes lamenten la manca de transparència de Cort en la protecció del Jonquet

6219

El PSIB ha assegurat que, amb el projecte que plantejà el PP, l'actual fisonomia del Jonquet es troba en "perill de desaparició".

Arxiu

El grup municipal del PSIB-PSOE a l'Ajuntament de Palma ha criticat que l'equip de Govern del PP vol aprovar el Pla Especial de Protecció del conjunt històric del Jonquet sense el suport dels veïns ni de l'oposició. Els socialistes han lamentat que Cort tramiti la protecció “sense un mínim de consens” i sense explicar si han variat els criteris que presentà en març de 2013.

Els socialistes destaquen que els veïns, que durant el passat mes de juny feren arribar els seus suggeriments a la regidoria d'urbanismes, “no coneixen quins dels suggeriments que van presentar han estat acceptats pel consistori”.

El grup de l'oposició ha recordat que no quedà resolt el desenvolupament de dos solars a la zona de Mar i Terra i a Redentors. Els socialistes s’han mostrat partidaris del desenvolupament d’aquests solars, “però de manera compatible amb la declaració de BIC i adaptada a l’entorn urbà del Jonquet”. “No podem deixar el Jonquet en mans de l’especulació urbanística”, han assegurat.

El PSIB, finalment, han reiterat el “perill de desaparició” del barri en la seva fisonomia actual. Segons els socialistes, amb el model previst inicialment pel PP, “moltes edificacions es podien tombar i tornar a construir, la qual cosa va contra l’esperit de la protecció del BIC i contra la Llei de Patrimoni, que només contempla aquesta substitució en casos excepcionals”.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris