nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Cort veu senyals positius dos mesos després d'introduir l'ordenança cívica

6087

Un grup de turistes beu al carrer a una zona de la Platja de Palma.

Click

L'Ajuntament de Palma veu senyals esperançadors en l'aplicació de l'ordenança cívica, sobretot pel seu caire dissuasiu i de millora de la convivència a les zones més turístiques com la Platja de Palma.

D'aquesta forma, el primer tinent de batle de Turisme i Coordinació Municipal, Álvaro Gijón, ha presentat un balanç positiu de la norma, dos mesos després de l'aplicació.

Segons el regidor, des de principis de juny, la Policia Local ha aixecat 1.748 actes, ha confiscat 21.090 articles, ha intervingut més de 5.000 euros d'activitats il·legals i ha cobrat al moment 12.640 euros per sancions, a més d'interposar una ordre d'allunyament de la zona a vuit 'trilers'.

Gijón destaca l'"eficàcia de l'ordenança entre els turistes fonamentalment pel tema de la botellada", perquè precisament la major part de les sancions s'atribueixen a aquesta activitat, i posar-li fre millora la imatge turística.

En canvi, per la coalició Més per Palma les dades presentades per l’equip de govern de Cort deixen un escenari de sancions que és inútil per acabar amb les pràctiques que persegueix.

“La botellada, la prostitució o el 'trile' no s’han acabat perquè les mesures de control no són adients, ja existeixen altres normes i lleis per combatre aquestes pràctiques incíviques”, apunta el regidor i portaveu del grup Antoni Verger.

Els econacionalistes lamenten l’ambigüitat del text, que repercuteix en una gran arbitrarietat en la seva aplicació, i insisteixen en què “a la Platja de Palma la convivència no ha millorat”, al mateix temps que reclamen major presència policial i una aposta radical per un canvi de model turístic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris