nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

La societat civil recorre l'ordenança cívica de Cort davant el TSJIB

La Federació d'Associacions de Veïns de Palma, juntament amb altres 16 entitats ciutadanes, critiquen que la mesura no millora la convivència

L'aprovació de l'ordenança cívica de Palma provocà el rebuig dels grups de l'oposició i de diverses entitats ciutadanes.

J. Torres

La Federació d'Associacions de Veïns de Palma, juntament amb altres 16 entitats ciutadanes adherides a la iniciativa, ha interposat un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) en contra de l'ordenança de civisme i convivència, aprovada per l'Ajuntament de Palma el passat mes d'abril.

En declaracions als mitjans de comunicació, el president d'aquesta Federació, Joan Forteza, ha precisat que el recurs té com a finalitat la retirada de la nova ordenança municipal, atès que, segons ha denunciat, va ser aprovada per la majoria absoluta del PP, sense comptar amb el consens de la resta de partits polítics representats a Cort, i sense tenir en compte l'opinió dels col·lectius i associacions afectades per la seva aplicació.

Així, Forteza ha explicat que l'objectiu principal d'acudir als tribunals de justícia se centra en aconseguir que es deixi d'aplicar la normativa que duu dos mesos en vigor a la Platja de Palma i que, tal com ha apuntat el president de la Federació, no ha tingut cap efecte positiu. «No és veritat que s'hagin disminuït les accions negatives d'un cert tipus de turisme», ha remarcat sobre aquest tema.

Amb tot, ha precisat que la llei vulnera principalment aquells drets que afecten a la presència dels ciutadans als carrers, de manera que s'impedeix, per exemple, «repartir fulletons a la via pública o la simple associació de gent, a més de prohibir i sancionar l'actuació de professionals i artesans als carrers», ha censurat.

Recaptament
Finalment, el responsable de la Federació de Veïns ha criticat que l'ordenança és merament «recaptatòria», perquè «tots els articles van acompanyats d'una sanció pecuniària».

Les entitats adherides al recurs presentat davant el TSJIB són les següents: GREC, Grup d'educadors de carrer i treballs alternatius, Unitat Cívica per la República, Assemblea Republicana, Circ Sense Fronteres de les Illes Balears, Circ de la Vida, Prosocial, Padrines i Padrins Flautes, Col·lectiu d'Artesans de la Catedral, ATAC Mallorca, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Mallorca, Metges del Món, Grup Blanquerna, C.G.T., CCOO de les Illes Balears, Esquerra Unida de Palma, Més per Palma i la Coordinadora d'Ongs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris