cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
21°

El Premi Santa Anneta es vesteix de verd

Un moment de l'entrega del Premi.

Titoieta Ràdio

El casal Pere Capellà d'Algaida es va tenyir aquest dissabte de verd durant l'entrega del XXI Premi Santa Anneta, que el Centre Cultural del municipi, entitat promotora de Titoieta Ràdio, va atorgar a la Plataforma Crida “pel seu suport a la llengua i cultura catalanes dins l'àmbit de l'educació”.

El guardó, que no té dotació econòmica, es lliurà en el transcurs d'un acte públic dins el marc de les festes d'estiu d'Algaida, i es suma a les moltes distincions que ha rebut l'Assemblea de l'Embut en els seus poc més de dos anys de vida.

Amb aquesta distinció, Titoieta Ràdio vol destacar la seva tasca, a l’hora de defensar “l'educació pública de qualitat, laica i en català en el nostre territori”. La forma d’organització basada en l’assemblearisme i en la dinamització de la societat de base “ens cal ara més que mai”, detallen. I afegeixen que també són mereixedors del guardó per la defensa del concepte de comunitat educativa.

En anteriors edicions, han estat premiats amb el Santa Anneta: el filòleg i cantautor Biel Majoral; el periodista i poeta Miquel Cardell; el setmanari El Temps; l’ACIC (Associació de Cantants i Intèrprets en Català); els Cossiers d’Algaida, la discogràfica BLAU o el GOB (Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa).

Distincions anteriors

La Plataforma Crida va néixer el 16 de març de 2012 per lluitar contra les retallades als centres educatius de les Illes i des d'aleshores ha rebut el 2012 el Premi Emili Darder de la Nit de la Cultura de l'Obra Cultural Balear; el 2013 els guardons Palma MÉS Activa dels Premis Sinofós i el Premi Emili Darder d'Esquerra Unida Palma. Ja el 2014 ha obtingut el Premi Francesc Macià de la Fundació Josep Irla i aquest mes de juliol el XXI Premi Santa Anneta.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per arg, fa mes de 6 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblars en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:15menosmas
Per Mallorqui, fa mes de 6 anys

"Llengua i cultura catalanes...."

Quina vergonya!

Valoració:-16menosmas
Per Envejós!, fa mes de 6 anys

No tothom és tan funest com els falangistes del Siluro Beralar

Valoració:12menosmas
Per cachondo, fa mes de 6 anys

Somos los camisas verdes y rearfirmamos nuestros principios: Tierra, raza y lengua.
Visca Pujol!! y Visca Catalunya!!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris